Autocuratare pirolitica. Cum sa folosesti aceasta functie de curatare a cuptorului
Autocuratare pirolitica. Cum sa folosesti aceasta functie de curatare a cuptorului

Autocuratare pirolitica. Cum sa folosesti aceasta functie de curatare a cuptorului


Autocuratare pirolitica. Gospodinele care folosesc des cuptorul stiu cel mai bine cat de usor se poate murdari acesta. Si, asa cum stim cu totii, daca ne dorim ca un cuptor sa functioneze asa cum trebuie este nevoie sa acordam o atentie speciala interiorului lui.

Mai exact, trebuie sa il mentinem intr-o stare impecabila pentru cat mai multa vreme. Gatitul este o pasiune pentru multi, insa curatarea cuptorului sigur nu suna atat de bine pentru cei mai multi dintre noi, trebuie sa recunoastem.

Autocuratare pirolitica. Cum sa folosesti aceasta functie de curatare a cuptorului – Cuprins:

Autocuratare pirolitica. Cum functioneaza si ce presupune aceasta functie a cuptorului

Autocuratare pirolitica - Cuptor electric
Autocuratare pirolitica – Cuptor electric

Autocuratare pirolitica. Timpul nu prea mai joaca de partea noastra in vremurile actuale. O solutie foarte buna la aceasta problema ar putea fi reprezentata de alegerea unui cuptor echipat cu un sistem de autocuratare.

Iar astazi vrem sa vorbim despre cuptoarele care sunt echipate cu functia de autocuratare pirolitica, o solutie care se va dovedi fara doar si poate extrem de utila pentru multi.

Si asta pentru ca aceasta curatare pirolitica presupune un efort minim in procesul de curatare al cuptorului. Principiul de functionare pe care se bazeaza aceasta functie este insa cat se poate de simplu si poate fi inteles de fiecare dintre noi.

Mai exact, interiorul cuptorului este incalzit la o temperatura foarte ridicata, de aproximativ 500 de grade Celsius. In acest fel se asigura arderea completa a tuturor urmelor de grasime si a resturilor de mancare.

Autocuratare pirolitica a cuptorului
Autocuratare pirolitica a cuptorului

Apoi, odata ce procesul de incalzire se incheie, nu mai avem nimic de facut in afara de a astepta racirea cuptorului. In cele din urma, va mai trebui doar sa stergem resturile arse cu ajutorul unui burete ud sau a unei lavete. Asadar, vorbim despre un proces de curatare extrem de simplificat, care poate fi realizat extrem de simplu si de rapid!

Probabil ca acum va intrebati care este durata acestui proces de curatare pirolitica a cuptorului. Ei bine, aceasta functie necesita un timp de 120 de minute, in aceste doua ore urmand ca resturile alimentare din interiorul cuptorului sa fie transformate intr-un praf asemanator cenusii.

Unele cuptoare sunt prevazute si cu o functie de autocuratare pirolitica ECO, care este ceva mai rapida, intregul proces avand o durata cuprinsa intre 60 si 90 de minute.

Important de precizat, functia de autocuratare pirolitica nu trebuie utilizata de fiecare data cand folosesti cuptorul. Potrivit specialistilor, cel mai indicat este sa stabilesti o zi, la un interval de doua sau trei saptamani, in care sa activezi aceasta functie si sa cureti apoi cuptorul asa cum se cuvine.

Bineinteles, inainte de a activa aceasta functie, trebuie sa te asiguri ca in cuptor nu a mai ramas niciun recipient, acestea putand fi deteriorate. Este necesar sa mentionam ca nici grilajele metalice sau tavile nu vor ramane in cuptor in timpul acestei curatari pirolitice, acestea urmand sa fie curatate separat.

Avantajele unei curatari pirolitice a cuptorului

Curatare pirolitica - avantaje
Curatare pirolitica – avantaje

In primul si primul rand, asa cum spuneam si in randurile anterioare, vorbim despre timp. Daca pentru o curatare clasica a cuptorului am avea nevoie de zeci de minute, dupa aceasta curatare pirolitica vom putea termina totul in numai cateva minute, fara niciun fel de efort suplimentar.

Totodata, nu va mai trebui sa folosesti niciun fel de produse chimice de curatenie, indepartarea acelor resturi carbonizate despre care vorbeam mai devreme putandu-se face cu ajutorul unui burete. Mai mult decat atat, curatarea va fi una completa, intreaga suprafata a cuptorului beneficiind de “tratamentul” celor aproape 500 de grade de Celsius despre care spuneam!

Desi nu este neaparat un dezavantaj, trebuie sa spunem si faptul ca aceasta functie de autocuratare pirolitica foloseste mai multa energie electrica decat gatitul normal, presupunand ajungerea la si mentinerea unei temperaturi extrem de ridicate.

Insa, nu uita ca nu vei utiliza aceasta functie decat o singura data la doua sau trei saptamani, asa ca acest lucru cel mai probabil nici nu va fi sesizat in cele din urma pe factura lunara la energie. In plus, timpul economisit este mult mai important, acesta putand fi petrecut alaturi de cei dragi!

Afla si cum sa citesti simbolurile unui cuptor electric sau cum sa cureti cuptorul cu microunde folosind solutii 100% naturale.