Cu ce se ia negreala de la nuci. Cum sa te cureti pe maini cat mai bine
Cu ce se ia negreala de la nuci. Cum sa te cureti pe maini cat mai bine

Cu ce se ia negreala de la nuci. Cum sa te cureti pe maini cat mai bine


Cu ce se ia negreala de la nuci. Afla cum sa cureti petele negre ce apar de la nucile verzi, dar si care sunt cele mai la indemana solutii pe care sa le folosesti. Iata ce trebuie sa stii daca obisnuiesti sa cureti nuci verzi toamna.

Cu ce se ia negreala de la nuci. Cum sa te cureti pe maini cat mai bine – Cuprins:

Cu ce se ia negreala de la nuci. Cum sa indepartezi petele si ce solutii sunt utile

Cu ce se ia negreala de la nuci
Cu ce se ia negreala de la nuci

Cu ce se ia negreala de la nuci. Trebuie sa recunoastem faptul ca nucile sunt extrem de bune atunci cand vine toamna, insa problema apare atunci cand mainele devin negre dupa ce le-am curatat sau spart.

Tocmai de aceea, ar trebui sa stii care sunt cele maie eficiente solutii si ce pasi ar trebui sa urmezi atunci cand vrei sa cureti acea negreala de pe maini.

Ei bine, primul pas pe care ar trebui sa il faci este sa te speli foarte bine pe maini cu apa si sapun. Cu toate ca nu o sa indepartezi petele, apa si sapunul ajuta sa speli substantele care au cauzat acea negreala, asa ca freaca bine palmele folosind o perie.

Dupa aceea, incearca sa folosesti otetul, orice tip de otet este bun asa ca nu conteaza. Lasa-l sa actioneze timp de cateva minute, iar apoi clateste-te cu apa. In cazul in care ai taieturi sau bataturi pe maini, otetul nu este indicat pentru ca mainile te vor ustura.

Nuci verzi decojite
Nuci verzi decojite

In schimb, poti folosi bicarbonat de sodiu. Va trebui sa il amesteci cu putina apa pana ce faci o pasta, iar apoi sa o aplici pe maini si sa freci cu ajutorul unei perii. Lasa bicarbonatul sa actioneze timp de cateva minute, dupa care clateste-te foarte bine.

Si alcoolul medicinal sau spirtul este util pentru a indeparta negreala de la nuci. Pune putin spirt pe o carpa, iar apoi freaca zonele negre de pe maini, iar la final spala-te cu apa si sapun.

Citeste si: Cum sa pui nuci la incoltit si care este cea mai buna metoda

Ca si otetul, sucul de lamaie este acid si poate indeparta petele aparute de la nucile verzi. Cu toate ca nu o sa scoti petele imediat, sucul de lamaie este unul dintre cele mai eficiente solutii pentru a iti curata mainile.

Tot ce trebuie sa faci este sa pui suc de lamaie pe maini, sa le freci cu o perie, iar la final sa le cureti cu apa si sapun. Bineinteles, ca si in cazul otetului, nu il folosi daca ai bataturi sau taieturi.

Dupa ce ai folosit sucul de lamaie, este indicat sa pui si un pic de ulei pe maini. Nu conteaza daca este ulei de floarea soarelui sau ulei de masline, tot ce trebuie sa faci este sa il pui pe maini si dupa aceea sa freci foarte bine cu o perie, iar la final sa te speli cu apa si sapun.