Tratamente naturiste pentru fainare. Cum sa tii aceasta boala sub control
Tratamente naturiste pentru fainare. Cum sa tii aceasta boala sub control

Tratamente naturiste pentru fainare. Cum sa tii aceasta boala sub control


Tratamente naturiste pentru fainare. Afla care sunt cele mai bune solutii pe care le poti prepara la tine acasa, dar si cum sa tii fainarea sub control. Ce trebuie sa stii si care sunt cauzele aparitiei.

Tratamente naturiste pentru fainare. Cum sa tii aceasta boala sub control – Cuprins:

De ce apare fainarea. Cauze

Fainarea la castraveti
Fainarea la castraveti

Inainte de a vorbi despre tratamente naturiste pentru fainare, ar trebui sa stii si de ce apare aceasta boala, care sunt cauzele.

Ei bine, fainarea este o boala provocata de diverse ciuperci patogene. Aceasta poate fi intalnita la culturile de legume, la pomii fructiferi, dar si la flori precum trandafirii.

De regula, vei observa destul de usor aparitia unei posibile Infectii din cauza faptului ca frunzele, lastarii si uneori fructele ori legumele vor fi acoperite de o pasla miceliana de culoare alba.

Acea pasla reprezinta conidioforii cu conidiile ciupercii, asa ca imediat ce s-a instalat boala aceasta va afecta dezvoltarea frunzelor care se vor deforma, se vor rasuci si se vor usca.

Pe masura ce boala va avansa, lastarii vor fi acoperiti de aceeasi pasla de culoare alba, iar daca nu aplici tratamentele la timp acestia se vor vesteji si ulterior se vor usca.

Fainarea poate aparea si la culturile de vita de vie sau cereale. Vita de vie poate fi atacata destul de agresiv de aceasta boala, iar daca tratamentele nu sunt aplicate la timp recolta poate fi compromisa.

Strugurii afectati de fainare se vor brunifica, iar apoi se vor usca si vor cadea. Vestea proasta este ca fructele pot fi atacate in toate stadiile de dezvoltare!

Dezvoltarea acestei boli este favorizata de temperaturile ridicate (20-29 grade Celsius), dar in acelasi timp de umiditatea ridicata a aerului (50-80%).

Tratamente naturiste pentru fainare. Cum sa le aplici si in ce perioade

Tratamente naturiste pentru fainare
Tratamente naturiste pentru fainare

Tratamente naturiste pentru fainare. Bineinteles, preventia este foarte importanta asa ca ar trebui sa stii si ca distantele de plantare sunt foarte importante, in acest fel favorizezi circulatia aerului si reducerea umiditatii.

Totodata, va trebui sa uzi plantele la nivelul radacinilor, pentru ca apa ramasa pe frunze poate favoriza dezvoltarea acestei boli. Ideal ar fi sa utilizezi irigarea prin picurare.

Nu uita nici de fertilizarea culturilor, pentru ca plantele care primesc nutrientii la timp sunt mai rezistente la infectiile fungice.

Un prim tratament naturist pentru fainare poate fi preparat folosind uleiul de neem. O sa ai nevoie de doua linguri cu ulei de neem, pe care le pui intr-un litru de apa. Amesteca foarte bine solutia inainte de a o folosi si pulverizeaz-o pe plantele afectate.

Citeste si: Cum sa prepari un insecticid natural pentru flori. 5 retete utile

Si laptele este eficient pentru a combate fainarea. Poti prepara o solutie din o parte lapte si 10 parti apa. Astfel, laptele diluat se va aplica pe plante imediat ce observi primele semne ale unei infectari.

Mai poti folosi si cenusa, insa tine minte ca aceasta trebuie sa provina din arderea lemnului netratat si nevopsit sau lacuit. O sa ai nevoie de 300 grame de cenusa pe care o amesteci cu 5 litri de apa.

Lasa cenusa in apa pana a doua zi, iar apoi strecoara solutia pentru a o putea folosi. Dupa asta, prepara solutia adaugand un litru de apa si o lingurita cu bicarbonat de sodiu. Amesteca foarte bine si aplica tratamentul pe plantele sau pomii fructiferi afectati.

Si daca tot am vorbit de bicarbonat de sodiu afla ca mai poti prepara inca o solutie. Tot ce ai nevoie este o lingura cu bicarbonat de sodiu pe care sa o dizolvi intr-un litru de apa. Amesteca foarte bine si aplica solutia o data pe saptamana pana ce boala dispare.