Reteta friptura de porc la cuptor. Afla cum sa prepari cea mai frageda friptura de porc, de ce ingrediente ai nevoie, dar si ce pasi trebuie sa urmezi. Iata ce trebuie sa stii cand o faci la tine acasa!
- Ingrediente friptura de porc la cuptor
- 1.5 kg carne de porc cu grasime
- 250 ml vin alb sec
- 250 ml apa fierbinte
- 1 capatana de usturoi
- 2 cepe
- 1-2 ardei kapia sau ardei gras rosu
- 1 kg cartofi
- 2 linguri ulei
- 2 ramurele de rozmarin
- boia de ardei dulce (optional)
- sare
- piper negru proaspat macinat
Reteta friptura de porc la cuptor. Cum sa o faci si care sunt secretele
Daca si tu vrei sa prepari reteta de friptura de porc la cuptor, ar trebui sa stii ca prima conditie este sa alegi carne cu putina grasime. Urmatorul pas va fi sa tai carnea in felii mai groase, pentru a te asigura ca se gateste uniform si la interior.
Dupa asta, pune carnea intr-o tava pentru friptura, iar apoi condimenteaz-o foarte bine. Asadar, pune sare, piper negru proaspat macinat si un pic de boia de ardei dulce. Nu uita nici de cele doua ramurele de rozmarin!
Apoi, pune si cele doua linguri cu ulei. Amesteca totul foarte bine si maseaza carnea pentru ca acele condimente sa intre in friptura de porc.
Urmatorul pas va fi sa adaugi legumele. Usturoiul se curata si se toaca marunt, iar ceapa se taie felii. Dupa asta, curata si ardeiul de seminte si cotor, iar apoi taie-l felii.
Legumele se amesteca impreuna cu carnea de porc. Ideal, ar fi sa le pui sub carnea de porc pentru a nu se arde. Totusi, poti lasa legume si la suprafata, asta daca iti place sa fie crocante.
Acum ca ai pregatit carnea, pune si cei 250 ml de vin alb sec, dar adauga si 250 ml de apa fierbinte. Tava se acopera cu o folie de aluminiu si totul merge la cuptorul preincins la temperatura de 190 grade Celsius.
Citeste si: Friptura de porc in bere. Cum sa o prepari la cuptor
Alternativ, poti acoperi tava cu un capac, daca gatesti friptura intr-un vas termorezistent care are asa ceva. Optional, mai poti face ceva. Friptura se va gauri cu un cutit ascutit, iar in acele gauri poti introduce cate un catel de usturoi.
Dupa ce ai bagat friptura la cuptor, este momentul sa te ocupi si de cartofi. Acestia se curata si se spala foarte bine, iar apoi se taie sub forma de felii mai groase sau in sferturi.
Dupa ce au trecut 60 de minute de cand ai bagat carnea la cuptor, se pun si cartofii. Aseaza legumele printre bucatile de carne, iar la final mai pune 200 ml de apa fierbinte. Este necesar sa te asiguri ca si cartofii vor fierbe foarte bine!
Tava se acopera din nou cu folie de aluminiu sau capac si totul merge la cuptor pentru inca o ora. Dupa ce a trecut si cea de-a doua ora, se scoate folia de aluminiu sau capacul vasului si temperatura se va mari la 200-210 grade Celsius.
Acest ultim pas este necesar pentru a rumeni friptura la suprafata. Reteta de friptura de porc frageda pregatita la cuptor este gata, asa ca iti dorim pofta buna!