Cum sa prepari cea mai buna paine de casa. Afla care este reteta pe care trebuie sa o incerci, de ce ingrediente ai nevoie, ce pasi trebuie sa urmezi, dar si care este secretul pentru ca painea sa iasa pufoasa. Iata ce trebuie sa stii!
- Ingrediente paine de casa
- 1 kg faina
- 7 g drojdie uscata (1 plic)
- 2 lingurite sare
- 1 lingurita zahar
- 50 ml ulei de masline
- 650 ml apa calduta
Cea mai buna paine de casa. Cum sa o faci si care este reteta
Daca si tu vrei sa faci paine de casa, aceasta este reteta pe care trebuie neaparat sa o incerci. Odata incercata, nu o sa mai cumperi paine niciodata, pentru ca aceasta nu se compara cu cea din comert.
Asadar, pentru a prepara aceasta paine de casa primul pas va fi sa pui faina intr-un lighean mai incapator. Va fi nevoie sa framanti totul, asa ca asigura-te ca ai spatiu destul.
Pune faina in lighean, dupa care adauga drojdia uscata, zaharul si sarea. Amesteca foarte bine, pana la omogenizare. Dupa asta, adauga jumatate din apa pe care ai pregatit-o pentru aceasta reteta si incepi sa amesteci.
Intre timp, adauga si restul de apa, iar apoi continua sa framanti aluatul. Dupa ce ai framantat bine, este momentul sa adaugi si uleiul de masline, acest pas este necesar pentru ca painea sa iasa pufoasa.
Dupa aproximativ 10 minute, ligheanul se acopera cu o folie alimentara sau o carpa si aluatul se lasa sa se “odihneasca” si sa creasca.
Aluatul lasat la dospit o sa creasca in aproximativ 30-40 de minute, asa ca inarmeaza-te cu rabdare, trebuie sa lasi drojdia sa isi faca treaba daca vrei sa prepari cea mai buna paine de casa.
Intre timp, va trebui sa pregatesti o tava pe care sa pui o hartie de copt, iar apoi sa ii dai aluatului ce forma doresti. Fie ca vrei sa fie ovala sau rotunda, gustul nu va fi influentat absolut deloc.
Aluatul se va mai lasa la crescut timp de 30 de minute. Dupa ce au trecut cele 30 de minute, cuptorul se va preincalzi la temperatura de 160 grade Celsius.
Citeste si: Cum sa faci paine fara drojdie
Inainte de a baga painea la cuptor, fa-i cateva crestaturi folosind un cutit foarte bine ascutit. De asemenea, painea trebuie unsa pe deasupra folosind un ou batut sau cu putina apa.
Painea se va lasa la copt timp de 10 minute, dupa care temperatura se va ridica la 180 de grade Celsius si dupa asta o mai lasi la copt timp de 30-40 de minute. Atunci cand incepe sa se rumeneasca, painea va fi gata.
Daca poti rezista, las-o sa se raceasca si dupa aceea o poti felia cum trebuie. In caz contrar, ai grija sa nu te frigi atunci cand o rupi!