Pate de somon afumat. Afla cum sa prepari aceasta pasta la tine acasa, de ce ingrediente ai nevoie si cum se poate servi. Care sunt pasii pe care sa ii urmezi. Incearca reteta cu sau fara crema de branza.
- 200 g file de somon afumat
- 300 g file de somon in suc propriu
- 2 linguri smantana vegetala
- 1 lingurita pasta de hrean
- 2 lingurite zeama de lamaie
- sare
- piper negru proaspat macinat
- marar verde
- 150 g somon afumat
- 200 g crema de branza
- 1-2 lingurite zeama de lamaie
- sare
- piper negru proaspat macinat
- marar verde
Pate de somon afumat. Cum sa il prepari
Daca si tu vrei sa prepari pate de somon afumat la tine acasa, atunci ar trebui sa incepi cu conservele de somon in suc propriu. Continutul trebuie pus intr-o sita si lasat la scurs.
Dupa ce s-a scurs, somonul din conserva se pune intr-un castron mai mare, dupa aceea adauga si somonul afumat, dar si restul ingredientelor. Pentru a transforma totul intr-o pasta, cei avea nevoie de un blender.
Preparatul va fi gata in doar cateva minute, insa la final te sfatuim sa il gusti si daca mai are nevoie de sare sau zeama de lamaie, poti adauga dupa gust. Bineinteles, pasta se va servi pe biscuiti sarati sau pe feliute de paine prajita.
Atunci cand servesti acest pate, pune si putin marar tocat pe deasupra. Mai poti adauga si putin somon afumat taiat in bucatele mici.
Dupa cum am spus la inceputul acestei retete, poti prepara pate de somon afumat cu sau fara crema de branza. O sa incepem cu versiunea fara crema de branza, iar apoi o sa iti explicam cum se face folosind si branza.
Metoda de preparare este destul de simpla, ingredientele se pun intr-un castron mai mare si totul se transforma in crema cu ajutorul unui blender. Bineinteles, poti face asta folosind si un robot de bucatarie.
Citeste si: Cum sa faci pasta de ton. O reteta simpla si gustoasa
Dupa ce totul s-a tocat marunt si s-a transformat intr-un pate cremos, trebuie sa gusti pentru a vedea daca mai are nevoie de ceva. Adauga sare, piper sau zeama de lamaie dupa propriul gust.
De asemenea, poti in acest pate si marar verde, totul depinde de gust. In cazul in care nu vrei sa il pui, mararul se poate servi separat si poti presara pe deasupra.
Pasta se poate tine la frigider intr-un recipient care se inchide ermetic si se poate pastra pentru 2-3 zile fara probleme. Servirea se poate face pe feliute de paine prajita sau pe biscuiti sarati.