Cum sa faci pate de masline. Pasta tartinabila pentru zilele de post
Cum sa faci pate de masline. Pasta tartinabila pentru zilele de post

Cum sa faci pate de masline. Pasta tartinabila pentru zilele de post


Cum sa faci pate de masline. Cu toate ca o putem cumpara din comert, terbuie sa recunoastem ca pasta tartinabila din masline facuta in casa are cu totul si cu totul alt gust. Este ideala pentru zilele de post si nu numai.

Cum sa faci pate de masline. Pasta tartinabila pentru zilele de post – Cuprins:
Cum sa faci pate de masline. Pasta tartinabila pentru zilele de post
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Internationala
Portii: 1 borcan
Ingrediente
Ingrediente pate de masline
  • 200 g masline fara samburi (negre, maronii, verzi etc.)
  • 50 g ulei de masline
  • oregano uscat
  • 1-2 catei de usturoi

Reteta pate de masline. Cum sa faci o pasta tartinabila

Pate de masline
Pate de masline

Reteta de pate de masline este foarte usoara, iar pasta poate fi servita si in zilele de post, dar si ca aperitiv. Asadar, o poti manca ori de cate ori poftesti.

Mai mult, poti face pasta tartinabila folosind masline verzi, maronii sau negre, exact dupa gustul tau. Fiind deja conservate maslinele, acest pate se va putea pastra timp de cateva saptamani, asa ca nu trebuie sa il mananci imediat.

Pentru a prepara aceasta pasta, trebuie sa folosesti un blender. Reteta este destul de simpla, pune maslinele impreuna cu 1-2 catei de usturoi si oregano uscat, iar apoi paseaza-le pana ce se transforma intr-o pasta. Atata tot, pasta tartinabila este gata in mai putin de 5 minute si o poti servi numaidecat.

Pentru a pastra pasta cum trebuie, iti recomadam ca atunci cand o tii la frigider sa pui si un pic de ulei de masline pe deasupra.

De asemenea, daca ai cumparat o cantitate mai mare de masline si nu vrei sa le transformi pe toate in pate, ar fi bine sa stii si cum sa le pastrezi proaspete pentru mai mult timp.

Pasta tartinabila de masline
Pasta tartinabila de masline

Maslinele verzi se pot pune la saramura, asa ca pentru preparare ai nevoie 2 lingurite de sare pe care sa le pui in 500 ml de apa rece. De asemenea, poti adauga boabe de piper si frunze de dafin sau rondele de ceapa.

Bineinteles, maslinele se pun intr-un borcan de sticla sau cutii de plastic care se inchid ermetic. Se pot pastra pentru mai mult timp in frigider sau in camara, la loc racoros. Desigur, daca nu vrei sa le transformi intr-un delicios pate de masline.

Citeste si: Cum sa alegi cel mai bun ulei de masline. Uleiurile grecesti, adevarate minuni!

Pentru a pastra maslinele negre sau cele maronii care au o textura mai moale, acestea trebuie pastrate in ulei. O sa ai nevoie de niste borcane de sticla, in care sa pui si 2-3 catei de usturoi, dar si cateva frunze de dafin pentru ca acestea impiedica dezvoltarea posibilelor bacterii.

Adauga si ulei de masline in borcane, atunci cand vrei sa le pastrezi pentru o perioada mai indelungata. Este indicat sa folosesti borcane inchise la culoare, nu transparente.

Pastrate in acest mod, maslinele negre sau maronii pot rezista timp de cateva luni, asa ca este metoda ideala pentru a le pastra pe timp de iarna.