Nu de multe ori am vazut in filme cum protagonistii serveau o Margarita pe o plaja insorita. Daca si tu vrei sa inveti cum se face cocktailul Margarita, o sa iti explicam fiecare pas. De asemenea, iti spunem si cum ar trebui sa arate paharul unde il torni.
- 50 ml tequila
- 20 ml suc de lime
- 20 ml triplu sec sau Cointreau
- sare
- felii de lime pentru decor
Cum a aparut acest cocktail
Conform istoricilor, acest cocktail este o interpretare a cocktailului Daisy, o bautura americana care a fost reinterpretata folosind tequila in loc de coniac. Acest cocktail a devenit extrem de popular in perioada prohibitiei din America, adica atunci cand a fost interzisa fabricarea, depozitarea in butoaie sau sticle, transportul, vanzarea, detinerea si consumul de alcool, inclusiv de bauturi alcoolice.
Drept urmare, americanii treceau granita pentru a consuma alcool, iar prima mentiune legata de acest cocktail a fost in anul 1936, atunci cand editorul unui ziar din Iowa, James Graham, a gasit o astfel de bautura in Tijuana.
Prima legenda a acestui cocktail il are ca protagonist pe Carlos „Danny” Herrera, care a inventat cocktailul la restaurantul sau Rancho de la Gloria. Localul se afla la jumatatea distantei dintre Tijuana si Rosarito, Baja California, iar cocktailul fusese creat pentru Marjorie King, o dansatoare Ziegfeld.
Se pare ca aceasta era alergica la multe bauturi spirtoase, insa nu si la tequila. Aceasta poveste este sustinuta si de barmanul Albert Hernandez, care a facut bautura populara in San Diego, dupa 1947, la restaurantul La Plaza din La Jolla.
Citeste si: Cum se face cocktailul Cuba Libre. Mod de preparare ca la carte
Exista si alte povesti cum ca Margarita a fost preparata prima data in Juarez, Chihuahua la barul Tommy’s Place pe data de 4 iulie 1942. Creatorul era Francisco „Pancho” Morales, iar multi experti il considera pe acesta ca cel care a facut acest cocktail pentru prima data.
Bineinteles, exista si alte poveste care il mentioneaza pe Margarita Sames, care a creat aceasta bautura pentru oaspetii sai la Acapulco, in anul 1948. Tommy Hilton a fost unul dintre invitati, asa ca acesta a adus bautura si in lantul hotelier Hilton.
Totusi, Jose Cuervo sau celebra companie producatoare de tequila, deja rula companii publicitare care includeau Margarita din anul 1945. Exista mai multe versiuni de retete, asa ca va vom prezenta una dintre ele, care se pare ca este cea mai apropiata de original.
Cum sa prepari cocktailul Margarita
Bineinteles, pentru a prepara acest cocktail ca la carte, este necesar sa aveti si un pahar special de Margarita, care are o forma speciala.
Puneti sare intr-o farfurie, pentru ca veti avea nevoie pentru a decora paharul. Taiati o felie de lime, pe care o frecati de marginea paharului. Dupa aceea, puneti paharul in farfuria cu sare, pana ce toata marginea este acoperita.
Folosind un shaker in care ati pus gheata, turnati tequila, sucul de lime si triplul sec. Puteti folosi si un blender in care ati pus cuburi de gheata. Mixati bine bautura, timp de 15 secunde.
Turnati totul in pahar, insa aveti grija sa nu luati sarea de pe margini. De asemenea, paharul se orneaza cu o felie de lime.