Multi considera ca trebuie sa fii expert pentru a face cele mai fragede coaste de porc la cuptor, insa daca vei urma pas cu pas aceasta reteta sigur iti vei surprinde prietenii. Iata cum sa faci cele mai gustoase coaste de porc la cuptor si ce ingrediente iti trebuie.
Nu trebuie sa fii un bucatar profesionist, iar 95% din timp vei sta pe canapea si te vei relaxa, pentru ca vei astepta sa isi faca treaba cuptorul! Trebuie sa mai intelegi ca pentru a le prepara este nevoie de rabdare, asa nu te grabi cand prepari coastele de porc!
- coaste de porc
- ½ cana pudra de chili
- ½ cana zahar brun
- ½ cana sare
- 2 linguri piper negru proaspat macinat
- 1 lingura chimion
- 1 lingurita mustar pudra
- 1 lingurita pudra ardei iute Cayenne Pepper (ardei uscat si macinat)
- ½ lingurita pudra ardei iute Chipotle
- 1 cana sos barbeque
Cum sa prepari cele mai fragede coaste de porc la cuptor
Primul pas pe care il facem este sa indepartam membrana care se afla in spatele coastelor. Mare atentie, pentru ca aceasta aluneca printre degete asa ca aveti grija cand folositi un cutit.
Dupa ce am terminat cu coastele, este momentul sa pregatim amestecul care le va face extrem de fragede.
Puneti toate condimentele intr-un bol, amestecati-le bine si pe urma le puneti pe coaste. Acoperiti-le cu o folie de plastic, iar apoi acestea se pun in frigider timp de 24 de ore. Le puteti lasa pana la 72 de ore, adica 3 zile!
Citeste si: Cum sa faci gulas unguresc cu carne de porc. Cea mai buna reteta!
Cand v-ati decis sa le gatiti, puneti coastele intr-o tava, pe care o acoperiti cu o folie de aluminiu. Le puteti sterge de condimente pentru ca deja au intrat in carne sau le puteti lasa asa.
Cuptorul trebuie incalzit si el la 135 de grade Celsius. Puneti coastele si lasati-le sa se gateasca timp de 4 ore.
Intre timp, puteti face sosul barbeque. Aveti reteta mai sus, asa ca nu o vom mai scrie inca o data. Cert e ca veti avea nevoie de ketchup, szahar brun, miere de albine, sos Worcestshire, sare, piper negru macinat, pudra de usturoi, suc de lamaie si sos iute.
Dupa ce au trecut cele 4 ore, scoateti coastele din cuptor si dati la o parte folia de aluminiu. Ungeti coastele cu sosul de barbeque pe ambele parti, ridicati temperatura cuptorului si mai puneti tava timp de 3-4 minute. Sosul barbeque va incepe sa se caramelizeze.