Cum se fac pastele bolognese
Cum se fac pastele bolognese

Cum se fac pastele bolognese


Pastele reprezinta unul dintre cele mai simple feluri de mancare si totodata, cel mai bun. Daca si tu vrei sa inveti, o sa iti aratam cu se fac pastele bolognese, care sunt ingredientele si ce trebuie sa stii pentru a prepara sosul.

Cum se fac pastele bolognese – Cuprins:
Cum se fac pastele bolognese
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Italiana
Portii: 4-5
Ingrediente
Ingrediente sos ragu bolognese
  • 900 gr carne tocata de vita
  • 100 gr carne tocata de porc
  • 1 kg rosii pasate
  • 2 buc. morcov
  • 2 buc. ceapa
  • 4 buc. catei de usturoi
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 frunze dafin
  • 3 linguri pasta de tomate
  • 100 ml vin rosu
  • cimbru
  • rozmarin
  • oregano
  • sare
  • piper

Cum sa prepari pastele bolognese

Sos ragu bolognese
Sos ragu bolognese

Primul pas pentru a face pastele bolognese este sa pregatim sosul, pentru ca acest lucru ne va lua un pic mai mult. Inepem cu morcovul si telina, care se dau prin razatoare, ceapa se taie si ea marunt, iar usturoiul se toaca.

In cazul in care vreti sa adaugati si pancetta, aceasta trebuie rumenita in ulei de masline, inainte de a adauga legumele.

Urmatorul pas este sa adaugati ceapa tocata, morcovu si telina. Ceapa se caleste pana ce devine sticloasa, iar celelalte legume se inmoaie.

Dupa aceea, adaugati si carnea tocata de vita, dar si de porc. Am ales sa adaugam si carne de porc datorita grasimii, ceea ce face sosul mult mai bun.

Amestecati continuu, pana cand carnea incepe sa se rumeneasca si sa se deschida la culoare. Tocati toti acei bulgarasi de carne, pentru a va asigura ca toata carnea tocata se gateste uniform.

Dupa aproximativ 5 minute, apa se va evapora din cratita, asa ca este momentul sa adaugam vinul rosu. Dati focul mai tare, pana ce alcoolul din vin se evapora.

Paste bolognese
Paste bolognese

Mai departe, adaugam rosiile zdrobite, iar apoi apa sau supa de pui. Chiar daca veti folosi apa nu este niciun fel de problema, sosul va iesi delicios.

Amestecati foarte bine, adaugati si restul de mirodenii, inclusiv foile de dafin. Si, bineinteles, sare si piper dupa gust.

In acest moment, sosul va fi destul de fluid, asa ca focul trebuie sa fie mic pentru ca il vom lasa sa fiarba aproximativ o ora. Daca sosul o sa scada prea mult, puteti sa mai adaugati apa sau putina supa.

Citeste si: Cum sa faci lasagna. Verifica reteta si lista cu ingrediente necesare

Atunci cand sosul va fi gata, puteti pune si pastele la fiert. Timpul de fierbere difera in functie de tipul pastelor pe care le folositi, asa ca cel mai bine ar fi sa citi instructiunile de pe pachet.

Nu adaugati pastele in sos, pentru ca acolo ati gatit pentru mai multe portii. Cel mai bine este sa puneti intr-o tigaie o cantitate de sos de care aveti nevoie la o masa, iar restul il puneti la pastrare.

Dupa ce au fiert pastele, se scurg si se pun imediat in tigaia cu sosul ragu bolognese incalzit, se amesteca foarte bine si apoi se servesc fierbinti. Pofta buna!