Ciorba falsa de burta. Pentru cei ce nu se dau in vant dupa ciorba de burta clasica, am pregatit o reteta de ciorba cu pleurotus. Iata cea mai simpla metoda prin care o poti face, pe care cei dragi o vor iubi.
Trebuie sa mentionam faptul ca aceasta reteta nu este de post, deoarece contine galbenusuri, dar si afumatura.
Liezonul (fr. liaison) contine amestecul de galbenusuri si smantana, pentru a ii da acea consistenta cremoasa. Este cea mai buna alternativa pentru cei care vor sa scape de mahmureala!
- 500 gr ciuperci pleurotus
- 250 gr afumatura (costita, kaizer, bacon)
- 2 buc. ceapa
- 1 buc. ardei rosu
- 1 buc. morcov
- 1 lingura ulei
- sare
- piper
- cimbru uscat
- 4 buc. galbenusuri de ou
- 300 gr smantana cu minimum 20% grasime
- 4 buc. catei de usturoi
Cum se prepara ciorba falsa de burta cu ciuperci pleurotus
Pentru a prepara ciorba falsa de burta, vom incepe prin a toca afumatura, dar si cele doua cepe. Bineinteles, trebuie sa ne ocupam si de ciupercile pleurotus, asa ca iti sugeram sa tai acele bucati de tulpina tare si sa pastrezi doar partile fragede. Dupa aceea, taiati ciupercile in fasii, care sa semene cu cele de burta „traditionale”.
Urmatorul pas este sa puneti uleiul intr-o oala mai mare, iar apoi sa caliti ceapa si afumatura. Adaugati si bucatile de ciuperci, iar apoi sarea si piperul.
Citeste si: Cum se face ciorba radauteana sau cum se face ciorba de cartofi cu minimum de ingrediente.
Lasati ciupercile la calit, iar apoi adaugati si ardeiul rosu taiat cubulete. Continuati sa caliti timp de 2-3 minute.
Adaugati 2.5 litri de apa fierbinte, iar dupa aceea puneti si un praf de cimbru uscat. Lasati totul pe foc timp de 20-30 de minute, pana ce incepe sa fiarba.
Morcovul se rade si apoi se caleste in putin ulei. Dupa ce s-a inmuiat, adaugati-l in ciorba. Folosim aceasta legume pentru a ii da o culoare frumoasa ciorbei. Dupa 5-6 minute, opriti focul, pentru ca ciorba este aproape gata.
Cum sa faci liezon pentru ciorba
Este momentul sa ne ocupam si de liezon (fr. liaison), iar pentru a face acest lucru, punem cele 4 galbenusuri intr-un castron, iar apoi adaugam smantana si usturoiul zdrobit. Adaugati un polonic de ciorba fierbinte peste aceste ingrediente, iar apoi amestecati foarte bine cu un tel.
Liezonul trebuie adus la temperatura mai mare, pentru a nu se taia cand este adaugat in ciorba. Dupa ce ati amestecat foarte bine, mai adaugati un polonic de ciorba fierbinte si amestecati foarte bine. Continuati aceasta operatiune cu inca 2-3 polonice de ciorba, pentru a il pregati.
Turnati tot amestecul obtinut in oala cu ciorba calda si amestecati foarte bine. Ciorba cu pleurotus este gata!