Cum sa folosesti otet atunci cand speli rufe si de ce e folositor
Cum sa folosesti otet atunci cand speli rufe si de ce e folositor

Cum sa folosesti otet atunci cand speli rufe si de ce e folositor


Cum sa folosesti otet atunci cand speli rufe. Afla de ce este folositor, dar mai ales la ce il poti utiliza si de ce o acest lucru o sa iti schimbe viata de acum incolo. Lucruri pe care cu siguranta nu le stiai despre otet si rufe!

Cum sa folosesti otet atunci cand speli rufe si de ce e folositor – Cuprins:

Cum sa folosesti otet atunci cand speli rufe

Cum sa folosesti otet atunci cand speli rufe
Cum sa folosesti otet atunci cand speli rufe

Cum sa folosesti otet atunci cand speli rufe. Cu siguranta nu ai auzit despre aceste lucruri, asa ca nu ar fi rau sa citesti aceste sfaturi si sa le aplici de acum incolo, pentru ca ai sa vezi cat sunt de folositoare. Mai mult ca sigur si tu folosesti otetul alb la gatit, asa ca le poti incerca imediat.

Inainte de toate, ar trebui sa stii ca otetul nu se amesteca niciodata cu inalbitor, deoarece in urma acestei reactii se elibereaza un gaz toxic. Mare atentie, daca planuiai sa folosesti impreuna aceste ingrediente!

In cazul in care nu stiai, otetul poate fi folosite pentru hainele care au prins un miros urat. Poti indeparta mirosul folosind 125 ml de otet pe care il torni in recipientul masinii de spalat, atunci cand incepe ciclul de clatire al hainelor. Trebuie sa retii faptul ca in timp, hainele pot avea de suferit, asa ca nu face un obicei din a pune otet la fiecare ciclu de spalare. Te-ai fi gandit la asta cand ti-am spus ca te invatatam cum sa folosesti otet atunci cand speli rufe?

Pe langa hainele urat mirositoare, otetul te poate ajuta sa indepartezi mirosurile urate din masina de spalat. Nu uita ca in masina de spalat se acumuleaza destule reziduuri, asa ca ar fi bine sa folosesti 250 ml de otet pe care il pui in masina de spalat, iar apoi sa dai drumul un ciclu complet.

Camasa sifonata
Camasa sifonata

Otetul poate fi folosit si pentru a indeparta cutele de pe haine. Vei avea nevoie de un recipient cu pulverizator in care sa pui o parte otet si 3 parti apa. Amesteca solutia si pulverizeaz-o pe haine, iar apoi lasa-le sa se usuce la aer. In solutie poti adauga si cateva picaturi de ulei esential, pentru ca acestea sa miroasa frumos.

Otetul poate fi folosit si pentru a inalbi hainele. Vei avea nevoie de 250 ml de otet si de un litru de apa. Pune totul intr-o oala, iar apoi pune-o pe foc pana ce va fierbe. Apoi, pune hainele intr-un lighean, peste care pui si solutia. Lasa hainele sa stea acolo peste noapte, iar a doua zi vei vedea rezultatul impresionant. Asadar, trebuie sa stii de acum incolo cum sa folosesti otet atunci cand speli rufe.

Citeste si: Cum sa folosesti otet de mere ca hormon de inradacinare 100% natural

Stim cu totii ca prosoapele devin aspre in timp, iar puterea de absorbtie a acestora scade. Ei bine, otetul te poate ajuta sa indepartezi depunerile cauzate de detergent, asa ca iti recomandam sa le speli cu 250 ml de otet in loc de detergent.

Daca ai haine colorate, poti folosi otet pentru a mentine culoarea acestora. Pune hainele in otet nediluat timp de 15 minute inainte de prima spalare si acestea isi vor mentine stralucirea pentru mai mult timp.

In cazul in care hainele au intrat la apa, te poti folosi de otet pentru a le aduce la marimea initiala. Vei avea nevoie de o solutie pe care o obtii din o parte otet si 2 parti apa. Pune hainele in aceasta solutie, iar apoi pune oala la fiert timp de 25 minute. La final, lasa hainele sa se usuce la aer. Este un mod interesant de a invata cum sa folosesti otet atunci cand speli rufe.

Atunci cand camasa sau tricoul preferat s-a ingalbenit la subrat, ar fi bine sa stii ca poti readuce albul rufelor folosind otet si bicarbonat de sodiu. Ai nevoie de 2 parti otet alb si 3 parti bicarbonat de sodiu. Fa o pasta din aceste doua ingrediente, iar apoi aplic-o pe suprafetele afectate si las-o sa actioneze timp de jumatate de ora, inainte de a pune hainele la spalat.