Limacsi la capsuni. Afla cum sa combati acesti melci fara cochilie sau melcii obisnuiti, care poti sa iti puna in pericol intreaga plantati de capsuni. Ce poti face si care sunt cele mai eficiente tratamente pentru a indeparta limacsii de pe fructe.
Limacsi la capsuni. Cum sa combati melcii fara cochilie si cum ii tii departe
Limacsi la capsuni. Trebuie sa recunoastem ca nimic nu este mai dezamagitor decat sa astepti capsunile sa se coaca si inainte sa te infrupti sa te trezesti ca limacsii ti-au luat-o inainte. Nu credem ca vrei sa imparti recolta cu melcii fara cochilie, asa ca ar fi bine sa stii cum poti tine la departare acesti daunatori.
Mai trebuie sa stii ca atacul asupra fructelor se face noaptea, insa acesti daunatori pot fi indepartati folosind aceleasi metode. Rareori se intampla ca limacsii sa iti lase cultura in pace dupa ce ai aplicat o metoda de combatere, insa daca o sa combini mai multe metode o sa ii tii la distanta.
Citeste si: Cum sa scapi de melci. Combatere limacsi cu solutii 100% naturale
Inainte de toate, ar mai trebui sa stii ca pamantul din jurul capsunilor trebuie curatat foarte bine. Astfel, vei observa cu usurinta melcii, iar acestia nu vor mai putea sa se ascunda inainta sa inceapa un atac asupra plantatiei de capsuni.
Asadar, prima metoda pe care o poti aplica pentru a indeparta aceste moluste taratoare este sa folosesti acele benzi de cupru. Metoda este extrem de simpla, deoarece mucusul limacsilor va reactiona cu acest metal si se va produce un mic soc electric. Poate cea mai simpla metode de a indeparta acei limacsi de la capsuni.
Iti sugeram sa delimitezi capsunii folosind aceste benzi de cupru pentru a tine la departare melcii. Totusi, periodic trebuie curatata cu otet pentru a isi pastra eficienta impotriva limacsilor.
Limacsi la capsuni. O alta metoda pentru a tine limacsii la departare este sa folosesti cenusa sau coji de oua pisate. Totusi, cenusa nu va mai fi eficienta in cazul in care o sa ploua sau daca o sa uzi pamantul. Cojile de oua mai au si un alt avantaj, deoarece reprezinta un foarte bun ingrasamant natural.
Si capcanele cu bere sunt eficiente, asa ca o sa ai nevoie de o caserola mica, pe care o ingropi in pamant. Umple jumatate cu bere, iar apoi asteapta sa isi faca efectul. Melcii vor fi atrasi de lichid, insa nu vor mai putea sa iasa si vor muri inecati.
Citeste si: Daunatori la capsuni. Cum sa ii combati cu metode naturale
Daca ai pasari prin curte, nu uita ca ratele si gainile sunt atrase de aceste delicatese taratoare. Poti folosi si natura pentru a isi face treaba, insa asigura-te ca pasarile nu vor gusta si din capsuni. Asadar, adio limacsi la capsuni.
Si daca tot am vorbit de natura, nu uita de plantele companion, care resping melcii si ii tin la departare. Plante precum salvia, rozmarinul, lavanda, nastuterii, begoniile, lantana sau macul de California tin limacsii la departare.
La final, iti mai mentionam si cojile de grapefruit, care reprezinta o alternativa de gustare pentru melci. Acestia vor fi atrasi de acele coji, insa a doua zi va trebui sa ii aduni cu mana. Iti sugeram sa ii pui direct in gramada cu compost, deoarece acestia te vor ajuta si vor contribui la procesul de fermentare.