Porumb congelat pentru fiert. Cum sa il pastrezi pentru la iarna
Porumb congelat pentru fiert. Cum sa il pastrezi pentru la iarna

Porumb congelat pentru fiert. Cum sa il pastrezi pentru la iarna


Porumb congelat pentru fiert. Cum sa il pastrezi pentru la iarna. Cum sa congelezi porumbul, pentru a te bucura de gustul porumbului fiert si la iarna. Nu trebuie sa fii un expert pentru a face asta, asa ca o sa iti explicam trei metode pe care le poti incerca si tu la tine acasa.

Cum sa congelezi porumbul pentru a manca si la iarna – Cuprins:

Porumb congelat pentru fiert. Cum sa il pastrezi, cele mai bune metode

Porumb congelat pentru fiert
Porumb congelat pentru fiert

Fie ca acesta creste in gradina tau sau il cumperi de la o ferma ori un magazin, cu siguranta te-ai gandit cum te poti bucura de gustul porumbului fiert si pe timp de iarna. Nu poti sa mananci chiar tot porumbul atunci cand acesta este proaspat, asa ca ar fi bine sa stii si cum il poti pastra. Cum sa procedezi pentru a avea porumb congelat pentru fiert.

Bineinteles, nu vorbim despre porumbul normal si despre porumbul zaharat, adica acela folosit pentru a se fierbe. Mare atentie, pentru ca trebuie sa alegi soiul de porumb potrivit.

Cea mai simpla si mai rapida metoda este sa cureti stiuletii de porumb de praf, lasa frunzele la locul lor pentru ca vor proteja boabele de temperaturile scazute. Dupa aceea, baga-i intr-o punga speciala si pune-i la congelator. Dezavantajul acestei metode este ca temperaturile scazute o sa afecteze structura boabelor, asa ca acestea vor fi un pic apoase atunci cand le vei fierbe la iarna.

Citeste si:
Cum sa te angajezi in politie fara sa urmezi Academia de Politie sau Scoala de Subofiteri

O a doua metoda este sa fierbi stiuletii de porumb pentru aproximativ 3-5 minute. Dupa aceea, scoate stiuletii de porumb din apa, scurge-i si lasa-i sa se raceasca. La final, pune-i intr-o punga speciala care se inchide si apoi baga-i in congelator.

Taierea boabelor de porumb de pe stiuleti
Taierea boabelor de porumb de pe stiuleti

Porumb congelat pentru fiert. Pentru a doua metoda va fi nevoie sa folosesti un cutit, asa ca mare atentie sa nu te tai. Va trebui sa decojesti stiuletii si sa tai boabele crude. Practic, stiuletii ii vei arunca si vei pastra boabele in pungi speciale pe care le vei pune la congelator.

Mare atentie sa scoti cat de mult aer poti din punga, pentru ca boabele sa se pasteze in mod corect. Boabele de porumb pot fi apoi folosite foarte usor in mancaruri sau chiar si in salate, dar va fi nevoie sa le fierbi un pic inainte.

Citeste si: Cum sa faci cuburi cu verdeturi naturale pentru supe si ciorbe

Boabele pot fi si coapte, asa ca le poti pune la cuptor. Trebuie doar sa le pui pe o hartie de copt, sa setezi temperatura cuptorului la 200 grade Celsius, iar apoi sa astepti pana ce acestea capata o culoare maronie.

Cea de-a treia metoda de a pastra porumb congelat pentru fiert este una pe care o stie toata lumea. Stiuletii de porumb se fierb timp de 2-3 minute, iar apoi acestia se pun la scurs si la racit. Dupa aceea, boabeel se taie de pe stiulete si apoi se pun in pungi speciale, pentru a merge la congelator.

Citeste si:
Comprese calde. Cum sa le faci cu ce ai la indemana in casa

Este o alternativa la metoda de mai sus, pentru ca boabele nu vor mai avea nevoie de fierbere atunci cand le vei decongela. Asadar, tu vei decide ce metoda sa folosesti si care este cea mai potrivita pentru tine!


Ti-a placut acest articol? Distribuie-l si prietenilor tai!

Ella