Inaltimea tocului ideal. Cum sa o calculezi si sa eviti durerile de spate
Inaltimea tocului ideal. Cum sa o calculezi si sa eviti durerile de spate

Inaltimea tocului ideal. Cum sa o calculezi si sa eviti durerile de spate


Inaltimea tocului ideal. Afla cum sa o calculezi pentru a evita eventualele dureri de spate atunci cand porti tocuri. Ce trebuie sa stii si ce ne sfatuiesc expertii sa facem. Care este formula de calcul.

Inaltimea tocului ideal. Cum sa o calculezi si sa eviti durerile de spate – Cuprins:

Cum sa calculezi inaltimea tocului ideal. Care este formula?

Inaltimea tocului ideal
Inaltimea tocului ideal

In cazul in care nu stiai, poti calcula inaltimea tocului ideal pentru a afla ce marime trebuie sa aiba si pentru a evita posibilele dureri de spate. Noi, doamnele, ne lovim mereu de aceasta problema, asa ca ar trebui sa stim care sunt tocurile ideale.

Exista mai multe metode pentru a face acest lucru, iar prima consta in a masura lungimea talpii si se refera la ce pantofi poti purta in timpul zilei, la birou sau la serviciu. Masoara talpa de la calcai pana la varful degetului mare si apoi imparte acea valoare la 7.

De exemplu, daca lungimea talpii tale este de 19 cm, atunci inaltimea tocului ideal va fi 19 impartit la 7, adica 2.71. Dupa ce o sa calculezi si tu, mai mult ca sigur o sa observi faptul ca tocurile pe care le purtai erau mult prea mari pentru tine si tocmai de aceea te confruntai cu dureri de spate.

Conform expertilor, pentru a evita durerile de spate atunci cand porti tocuri, inaltimea acestora nu ar trebui sa depaseasca 4 cm. Stim ca doamnele tind sa aleaga tocuri mult mai inalte si tocmai de aceea se lovesc de durerile de spate.

Acestea sunt valorile ideale pentru a purta pantofi cu tocuri la birou sau la serviciu. Pentru ca stai foarte mult in picioare, este indicat sa apelezi la tocurile cu inaltime mai mica.

Pantofi cu toc
Pantofi cu toc

O a doua metoda pentru a afla inaltimea tocului ideal este sa masori distanta dintre baza calcaiului si baza degetului mare. 

Aceasta valoare va fi si inaltimea maxima a tocului pentru pantofii pe care ii poti purta la petreceri, daca nu vrei sa ai dureri de spate.

Secretul este sa tii piciorul cat mai relaxat si sa folosesti o rigla de plastic pe care sa o pozitionezi paralel cu podeaua. Aceasta este inaltimea ideala a tocurilor pentru pantofii pe care ii poti purta la petreceri. Inaltimea tocurilor de seara ar trebui sa fie cuprinsa intre 7 si 9 centimetri.

Citeste si: Pantofi din piele naturala. Cum sa recunosti o pereche de calitate

Bineinteles, dupa ce stii ce inaltime ar trebui sa aiba tocul pantofilor tai, nu ar fi rau sa stii si cum sa ii alegi pe cei mai comozi.

Pantofii cu toc cui arata foarte bine, insa trebuie sa stii ca nu sunt recomandati pentru orice femeie. In cazul in care ai probleme cu gleznele, este recomandat sa alegi pantofii care au suprafata tocului mai mare, pentru ca in acest fel greutatea este distribuita mai uniform.