Pantofi din piele naturala. Cum sa recunosti o pereche de calitate
Pantofi din piele naturala. Cum sa recunosti o pereche de calitate

Pantofi din piele naturala. Cum sa recunosti o pereche de calitate


Cum sa recunosti o pereche de pantofi din piele naturala. Evita sa platesti prea mult pentru incaltamintea din materiale sintetice si care sunt cele mai bune indicii ca ai in fata ta o pereche de incaltari de calitate.

Pantofi din piele naturala. Cum sa recunosti o pereche de calitate – Cuprins:

Cum sa recunosti o pereche de pantofi din piele naturala

Pantofi din piele naturala
Pantofi din piele naturala

Trebuie sa recunoastem faptul ca oferta pentru pantofi este extrem de variata, insa nu tot timpul gasesti o pereche de pantofi din piele naturala, adica una de calitate.

De multe ori, incaltamintea se va deteriora in cateva luni pentru ca sunt confectionati folosind o piele sintetica si scopul acestora este sa tina o perioada limitata de timp.

Mai mult decat atat, pantofii facuti din piele sintetica incep sa prinda un miros neplacut, sa se decoloreze sau acea piele va incepe sa crape.

Pe langa faptul ca rezista mai mult timp, pantofii confectionati din piele naturala sunt si mult mai comozi, mai ales daca vorbim despre o piele moale si bine prelucrata. Tocmai de aceea, ar fi bine sa stii cum sa alegi pantofii de calitate.

In primul rand, atunci cand alegi o pereche de pantofi din piele naturala, ar fi bine sa stii ca pielea naturala are o textura aspra la interior. Pielea sintetica are o intaritura din material textil, asa ca va fi destul de usor sa o identifici. Mai mult decat atat, pantofii de piele sintetica sunt mult mai luciosi.

Eticheta specifica pantofi piele
Eticheta specifica pantofi piele

Pielea naturala are un miros caracteristic, in timp ce pielea sintetica si va mirosi a vinil si alte substante chimice. Atunci cand ii cumperi, ar fi bine sa mirosi pantofii pentru a observa diferentele.

Bineinteles, pretul isi spune cuvantul! Sa nu crezi ca pantofii din piele naturala sunt ieftini, asa ca da vezi o pereche de incaltaminte care iti place si acestia au un pret foarte mic, mai mult ca sigur ai in fata ochilor pantofi din piele sintetica.

Totodata, pielea naturala va avea un marcaj pe eticheta, adica acea pictograma caracteristica. De obicei, pielea sintetica va fi marcata ca piele artificiala.

Citeste si: Curatare pantofi piele intoarsa. Cum sa faci asta fara sa ii strici

De asemenea, pielea naturala va absorbi apa, in timp ce materialul sintetic nu va lasa lichidul sa treaca.

Nu uita ca pantofii din piele naturala au si finisaje de calitate. Pe scurt, o pereche de pantofi de calitate va cusaturi bune, sireturi rezistente, dar si capse bine puse.

La final, iit mai spunem ca pielea naturala va avea un aspect neuniform. Daca ai in fata ochilor pantofi cu mici imperfectiuni, afla ca aceea este o piele naturala.

Si testul focului o sa iti confirme o pereche de pantofi de calitate. Pielea naturala se va incalzi daca vei incerca sa o arzi cu o bricheta, in timp ce pielea artificiala va lua foc.