Cum sa scapi de carcei. Remedii naturale
Cum sa scapi de carcei. Remedii naturale

Cum sa scapi de carcei. Remedii naturale


Cum sa scapi de carcei. Afla ce remedii naturale poti folosi pentru a scapa de carcei la maini sau la picioare, dar si care sunt cauzele pentru formarea acestora. Ce trebuie sa stii, daca si tu lovesti frecvent de aceste probleme.

Ce sunt carceii si care sunt cauzele

Carcei la picioare
Carcei la picioare

Carceii sunt niste crampe musculare extrem de neplacute si dureroase, care pot sa apara din cauza pozitiei incorecte a membrelor, dar si din cauza stresului, a oboselii, deshidratarii sau a administrarii unor diuretice. Totodata, carceii din zona piciorului semnalizeaza un deficit de minerale, cum sunt calciul, magneziul sau potasiul.

Trebuie sa iti mai spun ca antipsihoticele, contraceptivele orale, medicamentele pentru reglarea tensiunii, dar si steroizii pot produce acest tip de crampe musculare. Daca suferi de carcei, mergi la medic pentru a te asigura ca nu sunt un simptom al aterosclerozei.

Ti-am spus deja care sunt unele dintre cauzele carceilor, insa poti adauga statul prelungit in picioare sau, in cazul doamnelor, purtarea prelungita a pantofilor cu toc, suprasolicitarea unui muschi sau a unei grupe de muschi, circulatia periferica nu foarte grozava sau deficitul de vitamine din familia B-urilor, printre care, in special B1, B5 si B6.

Daca vrei sa eviti pe cat posibil disconfortul produs de carcei, asigura-te ca te hidratezi corespunzator si consuma undeva intre 1,5 si 2 litri de apa in fiecare zi. Suplimenteaza cantitatea daca faci efort fizic sustinut.

Incearca sa consumi aliumente bogate in calciu, magneziu, sunt cunt curmalele, bananele, caisele, strugurii, stafidele, dar si legumele si zarzavaturile verzi, crucifere precum broccoli, morcovi, cartofi, nuci sau carne, peste si ciocolata neagra, cu un procent cat mai ridicat de cacao. Totodata, ananasul contine bromelina, o enzima cu efecte antitumorale, de detoxifiere, dar si miorelaxanta si antiinflamatoare.

Nu petrece foarte mult timp pe tocuri sau cu incaltaminte incomoda. Daca e neaparat necesar sa portti genul acesta de incaltaminte, incearca sa iei ceva de schimb, macar pentru ca intoarcerea de la eveniment sa fie mai putin neplacuta.

Daca faci miscare, asigura-te ca te incalzesti bine inainte de a trece la exercitii. Incalzirea este esentiala si daca practici inotul.

Cum sa scapi de carcei folosind remedii naturale

 Cum sa scapi de carcei
Cum sa scapi de carcei

Si totusi, daca masurile mentionate mai sus nu sunt suficiente si carceii apar, poti scapa de acestia in mai multe feluri. De exemplu, poti flexa puternic muschiul si durerea va disparea incetul cu incetul. Sau, din contra, poti face un masaj cu miscari circulare.

Pentru uniii functioneaza de minune sa aplice o punga cu gheata pe locul dureros, in vreme ce alte persoane, din contra, se simt mai bine daca aplica o sticla cu apa calda… sau ceva calduros pe zona afectata. In aceasta categorie intra si pernele electrice pe care le poti mentine pana la 20 de minute, iar daca durerea nu dispare, poti continua pentru alte 20 de minute.

Printre remediile naturale si la indemana se afla si sarea grunjoasa. Daca stii ca suferi de carcei, nu ar strica sa pui putina sare grunjoasa intr-un saculet de bumbac si, cand apar problemele, sa il inmoi repede in apa calda si sa il aplici pe locul dureros.

Daca crampele tale musculare apar mai degraba cand faci sport, sfartul este sa bei o jumatate de litru de apa cu doua ore inainte de antrenament si apoi, in timpul acestuia sa bei cate o jumatate de pahar cu apa la fiecare sfert de ora.

Suplimentele cu vitamina E ajuta circulatia, inclusiv pe cea periferica, iar studiile medicale arata ca acest tratament le este util indeosebi persoanelor care sufera de carcei pe timpul noptii.

Citeste si: Cum sa scapi de febra musculara dupa un antrenament intens sau daca n-ai mai mers de mult la sala

Mai sunt o serie de remedii naturale pe care le poti incerca pentru a scapa de carcei. Primul este un amestec dintr-o parte ulei esential de perisor si patru parti de ulei vegetal, adica ulei de masline sau ulei de floarea soarelui. Preparatul este utilizat pentru masarea zonei dureroase. Scopul este de a imbunatati circulatia si de a diminua durerea locala. Este un produs care poate fi utilizat de mai multe ori pe zi.

Poti incerca si amestecul din 50 de grame de fructe de maces, 50 de grame de fructe de catina, 25 de grame de frunze de ciubotica cucului si alte 25 de grame de roinita. Doua linguri din acest amestec se lasa la infuzat timp de 10 minute intr-un litru de apa, iar ceaiul se consuma pe toata durata unei zile. Poate fi indulcit cu putina miere.

Poate nu stiai, insa usturoiul diminueaza crampele musculare, contribuie la reducerea tulburarilor de circulatie, fiind utilizat inclusiv in tratarea varicei si a hemoroizilor. Poate fi consumat, ca atare, nu mai mult de 2-3 catei de usturoi in fiecare zi.

Extractele de ginkgo biloba sunt si ele utile in afectiunile cauzate de circulatia periferica deficitara. Este important sa fie administrate produse care contin nu mai mult de 120-240 de mg extract pe planta in 24 de ore.

In fine, ardeiul iute este un remediu natural care se aplica extern. Acesta are proprietati rubefiante si revulsive si poate fi aplicat, sub forma de comprese. In acest caz se utilizeaza tinctura de ardei, insa doar diluata cu apa.