Utile

Cum sa prepari un balsam de buze la tine acasa

Cum sa prepari un balsam de buze. Buzele crapate sunt o problema mai ales in sezonul rece, desi nici vara, din cauza deshidratarii, nu suntem feriti de acest disconfort. Daca balsamurile din comert sau cele din farmacie nu ti se par eficiente sau sunt un pic prea scumpe pentru bugetul de care dispui tu, afla ca iti poti prepara la tine in casa un balsam de buze care nu este doar eficient, ci este din ingrediente naturale, iar unele retete sunt destul de la indemana.

Cum sa prepari un balsam de buze la tine acasa – Cuprins:

Cum sa prepari un balsam de buze

Cum sa prepari un balsam de buze

Pentru prima reteta ai nevoie de o parte ceara de albine, si aici te sfatuiesc sa folosesti pastile de ceara pentru ca sunt usor de prelucrat, apoi o parte de unt de cacao – la fel, sub forma de pastile. Poti inlocui acest ingredient cu untul de mango sau cu cel de shea, daca iti fac mai mult cu ochiul. Iti mai trebuie doua parti de ulei comestibil de calitate mai buna.

Poti amesteca mai multe uleiuri, insa cei care au gandit reteta asta iti recomanda un singur tip de ulei si vin cu o sugestie de nerefuzat: uleiul de migdale dulci. Motivul? Acesta este intens hidratant, are un parfum bland si placut si este plin de nutrienti.

Mai poti adauga la reteta ta si ceva uleiuri esentiale, dar nu este obligatoriu. Mai ai nevoie de un vas din otel inoxidabil, un bol de sticla termorezistent sau o cratita mai mica, dar care sa poate fi pusa intr-o alta, ceva mai mare. 

Primul pas este sa cantaresti uleiul, ceara si untul de cacao (de shea sau de mango, asa cum ai ales anterior) si sa le pui in aceasta oala mai mica sau in bolul termirezistent despre care am scris mai sus. In oala mare pune apa astfel incat vasul mai mic sa stea in apa cu partea sa inferioara. Incalzeste ingredientele la foc mediu sau chiar mai puternic pana cand se topesc si se combina. Amesteca din cand in cand pentru a omogeniza cat mai bine amestecul.

Unt de shea

Nu te sfatuiesc sa acoperi vasul cu un capac. Indeparteaza vasul de pe foc inainte de a adauga uleiurile volatile pentru ca acestea se vor elimina foarte usor la foc, mai ales daca este unul puternic, uleiurile esentiale fiind volatile.

Amestecul trebuie turnat in recipientele in care vrei sa depozitezi balsamul cat inca este cald pentru ca astfel se va intari si va fi mai greu de transferat. Daca ai uitat de acest amestec si s-a intarit putin, te sfatuiesc sa il reincalzesti, nu se va intampla nimic cu produsul final, iar ingredientele nu vor fi afectate. 

Poti realiza un balsam de buze natural din miere. Dincolo de gustul placut al acestui ingredient, trebuie sa stii ca mierea hidrateaza foarte bine pielea si poate fi inclusa in rutina ta de ingrijire a pielii. Pentru a prepara un balsam, ai nevoie de 10 grame de ceara de albine, 30 ml de ulei de jojoba si o lingurita de miere.

Ceara si uleiul de jojoba se amesteca intr-un vas, in baie de abur, pana se topeste ceara. Mierea se adauga putin incalzita, iar ingredientele se amesteca bine. Balsamul se depoziteaza in borcanele sau in cutiute mici si se foloseste dupa ce s-a intarit complet.

Unt de cacao

Balsamul de cacao te va ajuta sa ai buzele mai catifelate. Este un produs pe care il poti obtine foarte usor la tine acasa. Ai nevoie de 3 linguri de ceara de albine, o lingurita de unt de shea, una de unt de cacao si o lingurita de ulei de nuca de cocos. Adauga o lingurita de pudra de cacao daca vrei ca balsamul tau sa capete o nuanta maronie sau una de pudra de sfecla rosie, daca vrei o nuanta rosiatica.

Amesteca la baie de abur ceara de albine, untul de cacao, cel de shea si, dupa ce aceste ingrediente se topesc, se lasa la racit. Este important sa nu se raceasca in totalitate, ci doar sa se tempereze inainte de a adauga uleiul de cocos, pudra de cacao sau de sfecla. Dupa ce ai amestecat si aceste ingrediente, pune compozitia in borcanele mici.

Citeste si: Cum sa faci o crema de maini pentru iarna. Iata reteta!

Buzele uscate sunt hidratate profund, devin mai catifelate si capata un luciu natural daca folosesti un balsam pe baza de migdale. Ai nevoie de 2 linguri de ceara de albine, 20 g de ulei de nuca de cocos, o lingura miere si 20 ml de esenta de migdale.

Trebuie ca mai intai sa topesti ceara de albine in baie de abur, apoi sa adaugi uleiul de cocos. Dupa ce ai luat vasul de pe foc si ai lasat ingredientele sa se tempereze putin, poti adauga mierea si esenta de migdale. Amesteca aceste ingrediente pentru omogenizare, apoi depoziteaza produsul in recipiente mici.

Share
Published by
Ella