Cum sa platesti taxa de pod de la Fetesti. Sunt 4 modalitati de plata
Cum sa platesti taxa de pod de la Fetesti. Sunt 4 modalitati de plata

Cum sa platesti taxa de pod de la Fetesti. Sunt 4 modalitati de plata


Cum sa platesti taxa de pod de la Fetesti. Ni s-a intamplat sa plecam in vacanta si sa uitam de taxa de pod de la Fetesti. Chiar daca plecam in vacanta sau intr-o calatorie de serviciu, nu este o scuza si vom primi o amenda daca uitam sa platim. Exista 4 metode de plata pentru taxa de pod de la Fetesti. Iata ce trebuie sa stii si cum poti sa platesti in doar un minut!

Cum sa platesti taxa de pod prin SMS

Plata SMS Taxa pod Fetesti
Plata SMS Taxa pod Fetesti

Bineinteles, cea mai la indemana metoda de a plati taxa de pod de la Fetesti este prin SMS. Pentru a face asta, trebuie sa trimiti un mesaj SMS la numarul 7577, indiferent de reteaua in care te afli (Vodafone, Telekom, Orange sau Digi).

Poti alege aceasta metoda de plata pentru a evita sa stai la coada! Nu uita, foloseste benzile 2 si 3 in zona statiei de taxare Fetesti, daca alegi plata prin SMS!

Este necesar ca mesajul pe care il trimiti sa contina numarul de inmatriculare si categoria autovehiculului (de exemplu: B123ABC 1, unde numarul de inmatriculare este B-123-ABC, iar categoria este 1). Vei primi prin SMS un mesaj automat in care esti informat ca peajul va fi emis pentru datele furnizate si solicitarea de a le confirma.

Pentru a confirma ca datele sunt corecte, trebuie sa trimit un SMS la 7577 cu textul DA. Vei primi prin SMS mesajul de confirmare pentru emiterea peajului, seria, dar si durata acestuia de valabilitate.

Tarife (euro) pentru taxa de pod de la Fetesti prin SMS:

 • Vehicule rutiere de transport persoane cu cel mult 8+1 locuri pe scaune, inclusiv conducatorul auto – tarif de 2.7 euro (ex. SMS: B123ABC 1)
 • Vehicule rutiere cu masa totala maxim autorizata mai mica sau egala cu 3.5 tone, exclusiv vehiculele rutiere de transport persoane – tarif de 2.7 euro (ex. SMS: B123ABC 1)
 • Vehicule rutiere de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv conducatorul auto si maximum 23 de locuri pe scaune (incluzand si soferul) – tarif 9.2 euro (ex. SMS: B123ABC 2)
 • Vehicule rutiere ce eu o masa total maxima autorizata mai mare de 3.5 tone si mai mica de 12 tone, exclusiv vehicule rutiere de transport persoane – tarif 9.2 euro (ex. SMS: B123ABC 2)
 • Vehicule rutiere de transport persoane cu mai mult de 23 de locuri pe scaune, inclusiv conducatorul auto – tarif 12.40 euro (ex. SMS: B123ABC 3)
 • Vehicule rutiere cu masa totala maxima autorizata mai mare sau egala cu 12 tone si cu maximum 3 axe (inclusiv), exclusiv vehicule rutiere de transport persoane – tarif 12.40 euro (ex. SMS: B123ABC 3)
 • Vehicule rutiere cu masa totala maxima autorizata mai mare sau egala cu 12 tone si cu mininum 4 axe (inclusiv), exclusiv vehicule rutiere de transport persoane – tarif 17.60 euro (ex. SMS: B123ABC 4)

Mesajele trimise catre numarul 7577 sunt taxate cu tarif normal, adica 0.05 euro/SMS trimis. Pentru a primi detalii legate de categoria peajului corespunzatoare fiecarui tip de vehicul este necesar sa trimiti un SMS la numarul 7577 cu textul „INFO”. Mai multe informatii poti afla daca apelezi numarul 1761, cu tarif normal.

Ce trebuie sa stiti este ca achitarea taxei prin SMS se poate face in avans sau pana la ora 24:00 a zilei urmatoare trecerii. Puteti efectua plata prin SMS doar pentru o singura trecere, iar peajul va fi emis doar daca ai primit mesajul de confirmare. Nu uita ca la intoarcere este nevoie sa platesti din nou!

In cazul in care te-ai razgandit dupa ce ai facut plata in avans si nu ai mai plecat cu masina, trebuie sa stii ca plata este valabila un an de zile.

Cum sa platesti online taxa de pod de la Fetesti-Cernavoda

Plata Online Taxa Pod Fetesti
Plata Online Taxa Pod Fetesti

Poti face plata online pentru taxa de pod Fetesti-Cernavoda. Mai mult, poti seta si numarul de treceri.

Cum faci acest lucru? Ei bine, intri pe site-ul taxadepod.ro, selectezi cate treceri vrei si modalitatea de plata (card bancar, ordin de plata sau plata direct la banca).

Poti selecta si plati pana la 20 de treceri, iar daca faci acest lucru vei primi si o reducere substantiala!

Iata si tarifele pentru taxa de pod de la Fetesti:

 • Autoturisme/Mf MTMA <= 3.5t – 13 lei/trecere
 • Mf 3.5 tone < MTMA < 12 tone/microbuze – 47 lei/trecere
 • Mf MTMA >= 12 tone <= 3 axe/autocare – 64 lei/trecere
 • Mf MTMA >=12 tone >= 4 axe – 91 lei/trecere
 • *MTMA = Masa Totala Maxima Autorizata

Plata taxei de pod de la Fetesti la benzinarie. Daca nu vrei sa apelezi la nicio metoda din cele doua, trebuie sa stii ca mai poti plati taxa la benzinarie atunci cand alimentezi.

Taxa de pod Fetesti-Cernavoda se poate plati la benzinariile OMV Petrom, Mol, Rompetrol si Socar. Se aplica aceeasi regula: taxa poate fi achitata inainte dar si dupa trecere, pana la ora 24:00 a zilei urmatoare.

Plata taxei de pod se poate face si la ghiseu

Podul de la Fetesti
Podul de la Fetesti

Daca nu ai vrut sa platesti taxa prin SMS, online sau la una dintre benzinariile enumerate, va trebui sa stai la coada si sa platesti cash.

Nu uita ca pe perioada verii, cozile sunt interminabile si vei pierde zeci de minute doar stand la coada!

Bineinteles, tarifele sunt de 13 lei pentru o trecere daca esti la volanul unui autoturism. 47 de lei pentru o trecere la volanul unui Mf 3.5 tone < MTMA < 12 tone/microbuze. 64 lei pentru o trecere la voanul Mf MTMA >= 12 tone <= 3 axe/autocare. 91 lei pentru o trecere al volanul unui Mf MTMA >=12 tone >= 4 axe.

Ce amenda risti daca nu platesti taxa de pod de la Fetesti

Autostrada Soarelui
Autostrada Soarelui

Mare atentie insa, daca nu vei plati taxa de pod de la Fetesti, te vei alege cu o amenda! Asadar, vei primi o amenda cuprinsa intre 130 si 1820 lei.

Contravenientul poate plati doar jumatate din minimul amenzii, daca aceasta este platita in maximum 15 zile de la data comunicarii Procesului verbal de constatare a contraventiei si a instiintarii de plata.

Atunci cand treci podul de la Fetesti, trebuie sa stii ca exista camere de luat vederi care iti filmeaza numarul de inmatriculare, si daca acest numar nu se va regasi in baza de date a CNADR cu plati pana la sfarsitul zilei urmatoare trecerii, un proces verbal de constatare este emis (nu neaparat imediat).

Iata amenzile pentru neplata taxei de pod de la Fetesti pentru toate categoriile de autoturisme:

 • Autoturisme/Mf MTMA <= 3.5t – 130 – 260 lei
 • Mf 3.5 tone < MTMA < 12 tone/microbuze – 470 – 940 lei
 • Mf MTMA >= 12 tone <= 3 axe/autocare – 640 – 1280 lei
 • Mf MTMA >=12 tone >= 4 axe – 910 – 1820 lei
 • *MTMA = Masa Totala Maxima Autorizata

Amenda poate fi platita si din strainatate transferand bani cu TransferWise. Trebuie sa transferi valuta intr-un cont de lei de la o banca din Romania si de acolo sa platesti amenda. TransferWise nu poate transfera banii in conturi ale trezoreriei.

Daca ai plecat in strainatate, poti transfera banii unui prieten sau rude, iar acestia platesc amenda in locul tau.

Citeste si: Cum sa intretii o masina corect. Ce trebuie schimbat la ea si dupa cati kilometri?

Amenda pentru persoanele fizice se poate achita la administratiile publice locale, la alte institutii publice sau prin mijloace de plata online.

Persoanele juridice pot achita amenda la bugetul de stat, la unitatile Trezoreriei Statului in conturile dedicate sau la institutiile autorizate de acestea sa incaseze amenzila, ori prin mijloace de plata online administrate/autorizate/acceptate de unitatile Trezoreriei Statului.