De fiecare data cand are loc Black Friday, comerciantii profita de dorinta oamenilor de a cumpara orice, asa ca maresc preturile inainte de acest eveniment, iar apoi le mai reduc un pic pentru ziua speciala. Doar ca, ajungem sa cumparam acele produse mai scumpe decat erau inainte. Iata cum sa nu iei teapa de Black Friday si care sunt cele 10 lucruri de care sa tii cont.
Cand are loc Black Friday in anul 2020?
Expertii spun ca in acest an, vanzarile de Black Friday vor fi mai mari cu pana la 40% fata de anul 2019, asa ca pregatiti-va sa vedeti din ce in ce mai multe oferte cu reduceri.
Anul acesta, Black Friday va avea loc pe data de 13 noiembrie la eMAG, iar daca planuiti sa va cumparati diverse lucruri, trebuie sa stiti ca in oferta de Vinerea Neagra veti gasi televizoare, telefoane, laptopuri, produse din categoria Fashion sau articole sportive, electrocasnice, accesorii pentru casa si gradina, jucarii, anvelope, mobila, dar si produse de ingrijire personala pentru adulti si copii.
Bineinteles, si partenerii care isi vand produsele prin eMAG Marketplace vor avea reduceri, asa ca trebuie neaparat sa fiti la curent cu cele mai bune oferte pentru marele eveniment din data de 13 noiembrie.
10 lucruri de care sa tii cont cand cumperi de Black Friday
Pentru ca site-urile de e-commerce folosesc celebrele „cookies” care urmaresc activitatea online a cumparatorilor, atunci cand te intorci pe acea platforma o sa vezi oferte special create pentru tine in mod automat.
Sfatul nostru, este ca atunci cand vrei sa cauti un produs pe un magazin online, sa folosesti modul incognito al browser-ului, pentru ca in acest fel iti vei putea ascunde identitatea si o sa vezi ofertele reale.
De multe ori o sa vezi texte ca „oferta limitata” sau „a mai ramas doar o ora de reduceri”. Ei bine, aceste strategii sunt folosite de comercianti doar pentru a te face sa cumperi. Nu te lasa pacalit de aceste metode!
De asemenea, preturile la electronice pot fi mai mici de Cyber Monday decat de Black Friday, in timp ce bijuteriile primesc reduceri consistente chiar dupa Valentine’s Day, atunci cand vanzatorii vor sa scape de anumite produse.
Chiar daca reducerile sunt extrem de mari pentru anumite produse, comerciantii vand o cantitate limitata. Nu spun acest lucru, pentru ca nu te-ar mai atrage, asa ca cel mai bine verifica si stocul disponibil, inainte sa te entuziasmezi la o oferta.
De multe ori, produsele la preturi extrem de bune au loc intre orele 7 a.m. si 9 a.m., asa ca daca vrei sa cheltui bani cu cap, asigura-te ca intri in primele minute de cand s-a dat startul evenimentului Black Friday. Pe urma, preturile se vor mai „normaliza”, asa ca profita de prima ora de Vinerea Neagra.
In cazul in care nu preferi cumparaturile online si vrei sa te duci in magazin, vanzatorii vor folosi strategii diferite. De exemplu, televizoarele sau produsele electrocasnice sunt pozitionate in partea din spate a magazinului.
Este o strategie interesanta a vanzatorilor, pentru a te face sa te uiti si la alte produse precum telefoanele, jocurile video sau computerele. Expertii spun ca ar trebui sa stii cum sunt asezate produsele in magazin si sa te duci direct la tinta, pentru a evita cumparaturile inutile.
Produsele cumparate de Black Friday pot avea o perioada limitata in care cumparatorii au posibilitatea de a returna. Cumparatorilor li se poate impune sa returneze produsele intr-o perioada maxima de 14 zile. Asa ca, asigura-te ca verifici si perioada in care poti returna produsele.
Televizoarele sunt produsele care atrag cumparatorii de cele mai multe ori, insa si aici trebuie sa fii atent la anumite strategii. Cu toate ca produse precum Sony sau Samsung au reduceri mai mici, o sa gasiti si televizoare produse de companii de care nu ai auzit niciodata, dar care se vand la preturi de nimic.
Ce trebuie sa stii despre acestea este ca sunt produse special pentru evenimente ca Black Friday, asa ca nu o sa poti compara preturile la care au fost vandute initial, pentru ca acest lucru nu s-a intamplat.
Mai tine minte ca nu o sa cumperi un televizor chiar atat de bun, iar intr-un an s-ar putea sa il arunci la gunoi! Aceste televizoare folosesc materiale de proasta calitate si s-ar putea sa nu vina cu anumite dotari, precum un port HDMI.
Reducerile sunt „reciclate” in fiecare an, iar preturile nu difera atat de mult la unele produse. Cu toate ca acesti comercianti creeaza caompanii peste campanii, reducerile sunt de fapt de cateva zeci de lei.
Reducerile nu sunt chiar reale! Anumiti comercianti scumpesc produsele inainte de evenimentul Black Friday, iar cand vine ziua cea mare reducerile sunt, de fapt, inexistente.
Mai mult, poti cumpara un produs mai scump decat era inainte. Asa ca, atunci cand se apropie ziua cea mare, uita-te ce pret are un produs pe care ti-l doresti, stai cu ochii pe el si compara pretul din campania de Black Friday. Posibil sa ramai dezamagit!