Cum sa iti recuperezi banii daca ai avariat masina in gropile din carosabil
Cum sa iti recuperezi banii daca ai avariat masina in gropile din carosabil

Cum sa iti recuperezi banii daca ai avariat masina in gropile din carosabil


Cum sa iti recuperezi banii daca ai avariat masina in gropile din carosabil si care sunt pasii pe care sa ii urmezi. Ce trebuie sa stii daca ai asigurare RCA sau CASCO si ti-ai stricat masina in gropile din asfalt.

Cum sa iti recuperezi banii daca ai avariat masina in gropile din carosabil – Cuprins:

Cum sa primesti despagubiri daca ai avariat masina in gropile din carosabil

Ai avariat masina in gropile din carosabil
Ai avariat masina in gropile din carosabil

Trebuie sa recunoastem faptul ca infrastructura din Romania nu este una dintre cele mai bune la nivel european, asa ca multi soferi ajung sa isi strice masina in gropile din carosabil.

Poate ca nu stiai, insa poti sa iti recuperezi banii pe care i-ai cheltuit in service daca ti-ai avariat masina in gropile din carosabil. Nu uita ca poti cheltui pana la cateva zeci de mii pe daunele provocate de gropi, asa ca ar trebui sa stii care sunt pasii pe care sa ii urmezi.

In primul rand, automobilul tau trebuie sa aiba o asigurare RCA sau, intr-un caz fericit, o asigurare tip CASCO. Daca ai o asigurare tip CASCO, lucrurile sunt mult mai simple pentru ca de recuperarea pagubelor se va ocupa compania de asigurari.

Asadar, daca ti-ai avariat masina intr-o groapa, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa sesizezi politia dar si compania de asigurari (CASCO).

Dupa asta, asigura-te ca faci poza la groapa in care ai dat cu masina, la daunele provocate automobilului tau, dar si la zona in care s-a produs incidentul. Daca poti lua si o declaratie de la 1-2 martori, ar fi si mai bine!

Citeste si: Accident de circulatie. Cum sa procedezi in cazul in care ti-ai lovit masina

Urmatorul pas va fi al inspectorului de daune, care se va deplasa cu tine la locul faptei pentru a constata cele intamplate, dar si pentru a iti completa dosarul de daune. Trebuie neaparat sa faci asta daca ti-ai avariat masina in gropile din carosabil.

In cazul in care ai doar o asigurare RCA, lucrurile stau altfel, insa asta nu inseamna ca nu iti poti recupera banii pe care i-ai cheltuit reparandu-ti masina dupa ce ai stricat-o intr-o groapa.

Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa stabilesti cine este vinovatul de starea drumului, iar in acest caz poate fi primaria, consiliul judetean sau CNAIR.

Dupa asta, va trebui sa mergi cu masina in service, iar cu devizul de plata o sa mergi in instanta pentru a te indrepta impotriva autoritatii competente.

O sa ai de achitat o taxa de timbru ce va fi calculata in functie de valoarea reparatiilor, iar un expert judiciar va stabili legatura dintre groapa si daunele provocate masinii.

Intre timp iti poti repara masina pe baza acelui deviz, iar atunci cand vei castiga procesul pagubele iti vor fi rambursate.