Cum sa iti deschizi un cont Orange Money pentru a primi sau trimite bani
Cum sa iti deschizi un cont Orange Money pentru a primi sau trimite bani

Cum sa iti deschizi un cont Orange Money pentru a primi sau trimite bani


Cum sa iti deschizi un cont Orange Money. Clientii Orange au la dispozitie un nou serviciu care ii poate ajuta sa isi transforme telefonul inteligent intr-un portofel la fel de inteligent. Procesul este unul extrem de simplu, nu dureaza mai mult de 10 minute si toata treaba se desfasoara online…

Cardul primit este unul virtual, contul deschis are atasat un IBAN, iar transferurile de bani sunt gratuite. Este important sa stii ca acest cont poate fi administrat exclusiv online, in aplicatia Orange Money si ca exista si o conditie importanta de indeplinit, aceea de a fi clientul acestui furnizor de telefonie mobila.

Cum sa iti deschizi un cont Orange Money pentru a primi sau trimite bani – Cuprins:

Cum sa iti deschizi un cont Orange Money

Cum sa iti deschizi un cont Orange Money
Cum sa iti deschizi un cont Orange Money

Cum sa iti deschizi un cont Orange Money, ce trebuie sa stii. Dupa cum spuneam, dincolo de faptul ca trebuie sa fii client Orange, trebuie sa iti descarci aplicatia Orange Money si apoi vei vedea acolo care sunt pasii pe care ii ai de urmat.

Este important sa accepti intelegerile care tin de zona legala inainte de a intra intr-o conferinta video cu un agent de la Orange. Aceasta intalnire virtuala, similara uneia de la banca, nu dureaza insa mai mult de 3 minute. In cadrul ei trebuie sa prezinti buletinul pe care apoi va trebui sa il scanezi. In plus, mai ai nevoie de o fotografie tip portret pe care o poti face foarte simplu cu telefonul mobil, printr-un selfie.

Trebuie sa iti mai spun ca acest portofel inteligent este in fapt o alternativa digitala pentru gestionarea unor servicii financiare, care iti pot fi deosebit de utile.

Mai intai este vorba despre deschiderea unui cont in RON care are un IBAN personalizat atasat. Apoi, accesarea este exclusiv digitala pentru clientii cu un numar de telefon in reteaua Orange Romania. Un beneficiu semnificativ este dat de faptul ca transferurile nationale sau internationale pot fi facute fie prin IBAN, fie printr-un numar de telefon mobil si ca sunt gratuite, nu implica niciun fel de comision.

In plus, acest cont Orange Money iti ofera posibilitatea de a face transferuri la nivel international, fara comision. Atentie! Nu poti face asta in orice valuta, ci doar in 16 dintre ele… as zice ca e suficient.

Orange
Orange

Trebuie sa mai stii ca beneficiezi de carduri Visa virtuale, vorbim despre carduri de debit/credit, care pot fi utilizate oricand pentru cumparaturi online sau chiar pentru plati cu telefonul mobil sau ceasul. Desigur, daca vrei neaparat sa beneficiezi de un card in format fizic, il poti solicita, singura conditie fiind ca adresa de livrare sa fie in Romania.

Despre cardul de debit trebuie sa iti mai spun ca este disponibil in variantele Classic si Premium. In cazul cardului Classic nu exista un comision de administrare lunara, insa livrarea costa 10 lei, in vreme ce pentru cardul Premium se percepe un comision de administrare de 30 de lei, insa livrarea, cat si inlocuirea, daca este cazul… sau cand este cazul, sunt gratuite. Dupa cum vezi, nu costa chiar o avere sa ai un cont Orange Money.

Acesta este un card care vine cu o serie de beneficii, in sensul ca ai acces la o asigurare de calatorie atat pentru tine, cat si pentru familia ta, acces la saloanele business ale aeroporturilor nationale, si altele. Trebuie sa mai stii ca, in cazul conversiei valutare, ambele carduri percep un comision de 1%, dar si ca pentru inlocuirea sau reinnoirea cardului Classic trebuie sa achiti suma de 20 de lei.

Citeste si: Cum sa transferi bani in afara tarii prin MoneyGram, Western Union si Revolut

In plus, poate ca este util sa iti spun ca pentru ambele carduri exista limite prestabilite de tranzactionare, dar ca acestea pot fi setate la valori mai mici direct din aplicatie.

Daca decizi sa iti deschizi un cont in Orange Money trebuie sa mai stii ca poti face plati contactless, cu ceasul sau cu telefonul prin intermediul Apple Pay, Google Pay, Garmin Pay, Orange Pay sau Fitbit Pay.

Ai la dispozitie si posibilitatea de a alimenta contul fie prin transfer bancar, fie prin top-up din orice alt card bancar si, in plus, poti efectua plati la mai mult de 70 de furnizori. Desigur, poti incarca si cartele Orange din acelasi cont bancar.

Oficialii companiei dau asigurari ca Orange Money este un cont digital sigur pentru utilizatorii sai si care respecta cerintele si legislatia de la nivel european.

Cei de la Orange mai spun ca au gasit aceasta varianta pentru a face din banking o experienta mai simpla, mai facila decat cea oferita de serviciile financiare clasice, pe care le ofera institutiile bancare.