Cum sa folosesti YouTube Premium si cat costa
Cum sa folosesti YouTube Premium si cat costa

Cum sa folosesti YouTube Premium si cat costa


Te-ai saturat de reclamele pe care trebuie sa le vezi atunci cand urmaresti un clip video pe YouTube? Solutia pentru tine se numeste YouTube Premium, un serviciu care este disponibil si in tara noastra inca din anul 2019. Serviciile pot fi folosite pe toate dispozitivele, inclusiv in browser-ul de pe laptop sau de pe calculator.

Cum sa folosesti YouTube Premium si cat costa – Cuprins:

Ce este YouTube Premium si ce avantaje ofera

YouTube Premium
YouTube Premium

Desi sunt deja aproape patru ani de cand acest serviciu exista si in Romania, nu sunt chiar asa multi utilizatori care au facut upgrade-ul. Asadar, ce este, de fapt, YouTube Premium si ce avantaje aduce in comparatie cu varianta basic a platformei? Totodata, care este pretul unui abonament in Romania? Aflam raspunsurile la toate aceste intrebari in randurile urmatoare! 

YouTube Premium este un serviciu ce a fost lansat oficial de cei de la Google in urma cu aproape un deceniu, in anul 2014. Practic, vorbim despre un serviciu de streaming online cu plata pe baza de abonament. Anterior, aceasta varianta Premium era cunoscuta sub numele de YouTube Red, care a ajuns pe piata din Romania in anul 2019, alaturi de YouTube Music. 

Lasand la o parte YouTube Music, serviciul de streaming pe baza de abonament include accesul si la alte aplicatii, precum YouTube Originals, YouTube Kids, YouTube Gaming si Google Music. Platforma YouTube Originals este apreciata la scara larga la nivel global, cuprinzand seriale si filme originale precum Origin, Wayne, Cobra Kai sau Weird City.

Asa cum am mai spus deja, abonarea la serviciul oferit de YouTube iti va aduce automat accesul si la serviciul YouTube Music, al carui abonament lunar costa in mod normal 22 de lei.

Ce pret are acest serviciu online

iPhone
iPhone

Daca te intrebi care este pretul pe care trebuie sa il platesti lunar pentru a avea acces la serviciile premium oferite de cei de la YouTube, ei bine, afla ca nu este vorba despre un abonament atat de scump pe care sa nu ti-l permiti.

Mai exact, este vorba despre un tarif lunar in valoare de 26 de lei. Daca doresti sa incerci abonamentele YouTube Premium si YouTube Music mai trebuie sa stii ca o poti face gratuit timp de o luna pentru a iti da seama daca este ceea ce iti doresti. Dupa aceasta luna de proba, tariful lunar pe care il mentionam anterior iti va fi extras de pe cardul bancar. 

Evident, serviciul vine la pachet cu o serie de avantaje importante pentru utilizatori. In primul si primul rand, un asemenea abonament asigura redarea clipurilor video incarcate pe platforma fara reclame, indiferent de dispozitivul pe care il folosesti pentru a le viziona.

Citeste si: Cum sa convertesti un videoclip de pe Youtube in MP3

Apoi, pe telefonul mobil, se poate folosi YouTube cu redare in fundal, cu ecranul inchis sau in timp ce se foloseste o alta aplicatie. Nu in ultimul rand, un abonament YouTube Premium iti va permite sa descarci muzica pentru vizionare offline, salvand videoclipuri si playlist-uri pe dispozitivele mobile pe care le folosesti. 

Daca folosesti un dispozitiv Apple si te tenteaza un astfel de abonament, trebuie sa stii ca tarifele pentru serviciile vor fi un pic mai mari, deoarece Apple devine intermediar in aceasta tranzactie. Diferenta nu este insa mare deloc, abonamentele pentru utilizatorii Apple incepand de la 29 de lei pe luna. De asemenea, in App Store, abonamentul dedicat familiei are un tarif lunar de 53 de lei. 

Una peste alta, daca folosesti platforma YouTube zilnic pentru a asculta muzica sau pentru a viziona fel si fel de clipuri, serviciul Premium s-ar putea dovedi extrem de avantajos pentru tine, Tariful lunar nu este deloc atat de mare, iar avantajele pe care le primesti sunt destul de multe si de importante!