Cum sa faci o portare la Orange. Acte necesare
Cum sa faci o portare la Orange. Acte necesare

Cum sa faci o portare la Orange. Acte necesare


Cum sa faci o portare la Orange si ce acte sunt necesare pentru persoane fizice ori juridice. Ultimii ani au venit cu posibilitatea de a te putea muta dintr-o retea de telefonie mobila in alta pastrandu-ti numarul de telefon. Se numeste portare si vine in intampinarea nevoii clientului de a-si pastra numarul de telefon si, implicit contactele.

Nu e o chestie foarte complicata, implica o serie de pasi de urmat, dar si ceva documente pe care trebuie sa le prezinti, indiferent daca esti persoana fizica sau juridica. Desigur, documentele sunt diferite.

Daca, de exemplu, vrei sa te portezi la Orange, trebuie sa mergi la un magazin ai acestui furnizor de telefonie mobila. Atentie! Ca sa nu faci multe drumuri, e bine sa ai o serie de documente la tine. Si nu uita sa le spui angajatilor ca doresti sa iti pastrezi numarul de telefon de la vechiul furnizor, daca este cazul.

Cum sa faci o portare la Orange. Acte necesare – Cuprins:

Cum sa faci o portare la Orange. Acte sunt necesare pentru persoane fizice sau juridice

Cum sa faci o portare la Orange
Cum sa faci o portare la Orange

Asadar, pentru a-ti face un abonament in reteaua Orange vei avea nevoie de o factura emisa de vechiul furnizor, de preferat una cat mai recenta, dar si o cerere de portare la noul furnizor, document pe care il primesti si il completezi la ghiseu. Iata cum sa faci o portare la Orange.

Trebuie sa mai stii ca persoanele fizice care sunt cetateni romani trebuie sa mai prezinte actul de identitate, adica buletinul, cartea de identitate sau cartea de identitate provizorie, in vreme ce cetatenii straini pot incheia contractul daca prezinta pasaportul si un document care sa ateste sederea in Romania, cum sunt legitimatiile de sedere sau certificatele de rezidenta.

Trebuie sa iti mai spun ca pentru o portare la Orange este necesar sa prezinti aceste documente in original si ca sunt sanse ca operatorul de telefonie mobila sa iti mai solicite ceva documente in plus, cum este de exemplu o factura de utilitati. Numarul se va porta in trei zile lucratoare de a momentul in care cererea ta a fost acceptata de catre furnizorul donor.

Persoanele juridice au nevoie de certificatul de inmatriculare la Registrul Comertului, de statul firmei si/sau de ultima cerere de mentiuni de la Registrul Comertului, in care sa fie specificata persoana care reprezinta legal persoana juridica, certificatul de inregistrare in scopuri de TVA, doar pentru persoanele juridice care sunt platitoare de TVA, o imputernicire – valabila 3 zile calendaristice – data de administratorul firmei pentru a semna contractul de abonament in cazul in care administratorul a delegat o terta persoana in acest scop, cartea de identitate a persoanelor care va semna contractul si stampila societatii care va beneficia de contract. Toate documentele vor fi prezentate in original.

Citeste si: Cum sa iti deschizi un cont Orange Money pentru a primi sau trimite bani

In ambele situatii, urmatorul pas este alegerea ofertei de care vrei sa beneficiezi pe durata abonamentului, adica planul tarifar. Desigur, daca iti doresti iti pot cumpara si un telefon nou. Tine cont de faptul ca mai toate companiile de telefonie mobila ofera telefoane le preturi bune clientilor noi, care au ales sa se porteze dintr-o alta retea.

Trebuie sa mai stii ca o portare la Orange nu este un serviciu contra-cost, insa, in cazul in care vei alege sa iti schimbi si telefonul, atunci va trebuie sa achiti un avans care difera in functie de tipul de abonament ales, dar si de telefonul pe care ti-l doresti.

Este important sa mai stii ca daca nu ai incheiat obligatiile contractuale cu vechiul furnizor de telefonie mobila, atunci acesta iti va cere sa platesti suma de bani aferenta perioadei de contract.

In cazul in care nu vorbim despre un abonament pe care il doresti portat la Orange, ci despre un numar PrePay, pasii sunt asemanatori. Primul dintre ei este sa mergi intr-un magazin Orange cu actul de identitate si cartela sim pe care o ai de la vechiul operator de telefonie mobila, sa completezi o cerere de portare pe care o primestin magazin si sa achizitionezi un pachet PrePay de 6 euro, cu un numar provizoriu, pe care il poti utiliza pana ce portarea numarului tau va fi efectuata de noul operator.

Trebuie sa stii ca, in acest caz, portarea se poate face doar cu un numar provizoriu care trebuie sa fie activ la momentul in care se solicita portarea. Daca numarul nu este activ, atunci portarea nu se va putea efectua. Dupa ce portarea a fost efectuata poti folosi numarul tau de telefon, pentru care ai solicitat portarea si te vei bucura de toate beneficiile pe care cartela de PrePay le aduce.