Cum sa ai semnal mai bun la telefon. Sfaturi utile
Cum sa ai semnal mai bun la telefon. Sfaturi utile

Cum sa ai semnal mai bun la telefon. Sfaturi utile


Cum sa ai semnal mai bun la telefon. Te vom invata ce poti face atunci cand nu poti vorbi la telefon pentru ca semnalul GSM este slab, folosind cateva metode extrem de simple, dar eficiente. Vezi si care sunt cauzele pentru care nu poti efectua convorbiri telefonice.

Cum sa ai semnal mai bun la telefon. Sfaturi utile – Cuprins:

Ce este semnalul la telefon

Ce este semnalul la telefon
Ce este semnalul la telefon

Probabil ti s-a intamplat si tie sa porti o discutie importanta la telefon si sa constati ca persoana apelata nu te aude sau ca tu nu o auzi pe ea. Sunt si situatii cand auzi pe cel cu care vorbesti cu intrerupere, intelegand doar mici parti din fraze, facand discutia sa fie fara sens.

Aceste situatii se petrec din cauza semnalului slab la telefon, care nu tine de dispozitiv in sine. Cu alte cuvinte, poti avea semnal slab si daca vorbesti de pe un iPhone, cat si de pe un smartphone.

Semnalul la telefon poate fi observat pe fiecare dispozitiv, in partea de sus a ecranului. Sunt cele cinci mici liniute din parea de sus a ecranului. Cand observi ca toate cele cinci liniute sunt prezente, atunci semnalul este perfect si vei putea vorbi fara probleme. Cu cat numarul lor scade, convorbirea va fi de proasta calitate, uneori imposibila.

Comunicarea dintre telefoanele noastre este posibila prin intermediul turnurilor de unde radio. Acestea functioneaza in banda UHF si poate varia de la 700 la 2.600 megahertz. Propagarea semnalului GSM depinde de obstacolele pe care undele le pot intalni in calea lor, curbura pamantului, dar si conditiile atmosferice.

In cele mai bune conditii, semnalul poate calatori la aproximativ 70 de kilometri fata de emitator, dar situatia nu este intalnita pentru ca apar mereu obstacole. Iata motivul pentru care, in cel mai real mod, semnalul calatoreste cu doar 30 de kilometri fata de emitator.

Cauze semnal slab la telefon

Semnal slab la telefon
Semnal slab la telefon

Cum am mentionat anterior, semnalul slab are legatura directa cu obstacolele intalnite, dar si de distanta de turnul de semnal (acestea sunt rare in zonele mai putin populate), dar si din cauza conditiilor meteo. Vei observa ca in zilele cu ploi, semnalul este mai slab. Apa reduce semnalul celular mai mult decat oricare alt fenomen meteorologic.

De vina pentru semnalul slab poate fi si ceata, la fel de bine cum pot fi si norii sau zapada. Oricare dintre ele nu vor permite semnalului sa treaca.  

Vina pentru o convorbire telefonica esuata poate sa aiba si vantul. Exista situatii cand poate deteriora turnurile celulare sau diferite echipamente si atunci convorbirea poate sa intampine probleme.

Daca te afli intr-un loc cu vegetatie abundenta, si aici ne referim la copaci, atunci se poate intampla sa nu poti vorbi la telefon. Se intampla asta pentru ca semnalul radio va fi absorbit de biomasa densa.

Frunzele si trunchiurile copacilor care contin multa apa, vor absorbi semnalul. Este motivul pentru care vei avea semnal mai bun iarna decat vara, daca te afli in apropierea unei paduri (trunchiurile se golesc de apa).

Si constructiile iau din semnal. Este vorba despre cele care sunt construite pe cadre metalice si care fie vor reduce, fie vor anula semnalul.

Probleme poti avea si din cauza cartelei. Asigura-te ca telefonul pe care il folosesti nu are cartela SIM demagnetizata. Ca sa verifici acest lucru, muta cartela in alt dispozitiv si daca problema persista inseamna ca este timpul sa o schimbi cu una noua. 

O alta situatie care ar putea sa fie de vina pentru semnalul slab este un telefon defect. Daca este in garantie, lucrurile sunt simple pentru ca il vei putea repara pe baza ei. Daca a a iesit din garantie il duci la reconditionat la o firma care se ocupa cu asa ceva.

Cum sa ai semnal mai bun la telefon

Cum sa ai semnal mai bun la telefon
Cum sa ai semnal mai bun la telefon

Dupa cum ai aflat deja, motivele pentru care nu ai semnal la telefon sunt multiple, dar si solutiile la fel.

In continuare, iti vom prezenta ce poti face cand te confrunti cu o astfel de situatie neplacuta.

In primul rand, da restart dispozitivului. Este un fel de refresh care va reseta toate procesele care ar putea interfera cu performantele optime ale telefonului.

De asemenea, poti incerca sa indepartezi husa. Nu trebuie sa faci asta permanent, ci doar pe perioada convorbiri telefonice pentru ca exista cazuri cand o husa groasa obstructioneaza semnalul GSM.

Citeste si: Localizare telefon mobil inchis. Cum sa gasesti un dispozitiv furat sau pierdut

Pentru un semnal mai bun, poti incerca sa-ti muti pozitia. Cel mai bine este sa te apropii de geam pentru ca semnalul sa ajunga mai bine la tefefon.

La fel de bine poti alege o alta retea. Va trebui sa faci asta manual cautand in Settings – Mobile Networks sau Network Operators si apoi alege, din lista care se va afisa, reteaua cu cel mai bun semnal. Este posibil sa fie nevoie sa dai si  restart la telefon.

Cum deja am mentionat, asigura-te ca starea cartelei SIM este perfecta. In cazul in care este vorba de una veche, este posibil ca semnalul sa nu mai fie unul foarte bun si sa fie nevoie sa o schimbi. Tot ce ai de facut este sa te adresezi operatorului de telefonie mobila la care esti abonat sau la care ai cartela prepay si ti se va da una noua, cu acelasi numar de telefon.