Cum sa afli cat de inalt va fi copilul tau. Formula de calcul
Cum sa afli cat de inalt va fi copilul tau. Formula de calcul

Cum sa afli cat de inalt va fi copilul tau. Formula de calcul


Cum sa afli cat de inalt va fi copilul tau. Afla care este formula de calcul stabilita de pediatri pentru baieti sau fete, dar si cum iti poti ajuta copilul sa creasca in inaltime. Iata ce trebuie sa stii!

Cat de inalt va fi copilul tau. Cum sa afli asta si care este formula de calcul

Cat de inalt va fi copilul tau
Cat de inalt va fi copilul tau

Daca nu stiai pana acum, poti afla cat de inalt va fi copilul tau, in functie de inaltimea parintilor. Afla care este formula de calcul stabilita de pediatri

Asadar, calculul se poate face foarte usor, insa formula de calcul difera de la baieti la fete. Stim cu totii ca de multe ori parintii vor copii inalti, asa ca ar fi bine sa stii cum sa afli ce inaltime va avea copilul tau.

Dupa cum bine stim, pe langa trasaturile fizice, inaltimea se mosteneste din familie. Pe scurt, daca parintii sunt scunzi, acestia nu vor avea un copil foarte inalt. Bineinteles, sportul ajuta copilul sa se dezvolte armonios si inotul sau baschetul il pot ajuta sa creasca in inaltime.

Pentru a calcula cat de inalt va fi copilul tau, la baieti va trebui sa aduni inaltimea tatalui in centimetri cu inaltimea mamei, sa imparti rezultatul la 2 si sa adaugi 6.5 cm.

Asadar, daca tatal baiatului are inaltimea de 180 cm si mama are o inaltime de 170 cm, asta inseamna: 180 + 170 = 350 : 2 = 175 + 6.5 = 181.5. Conform pediatrilor, baiatul va avea o inaltime de aproximativ 182 cm.

La fete, lucrurile stau altfel. Formula de calcul difera, asa ca va trebui sa aduni inaltimea tatalui in centimetri cu inaltimea mamei, sa imparti rezultatul la 2, iar apoi sa scazi 6.5 cm.

Daca tatal fetei are o inaltime de 180 cm si mama are o inaltime de 170 cm, asta inseamna: 180 + 170 = 350 : 2 = 175 – 6.5 = 168.5. Rezulta ca fata va avea o inaltime de aproximativ 169 cm.

Bineinteles, atunci cand atinge varsta maturitatii, inaltimea copilului paote sa difere cu 1-2 cm, insa va fi destul de aproape de adevar.

Cum sa iti ajuti copilul sa creasca in inaltime

Inaltimea la copii
Inaltimea la copii

Inainte de a iti explica ce poti face pentru a iti ajuta copilul sa creasca in inaltime, ar trebui sa stii ca responsabila pentru crestere este glanda pituitara (hipofiza).

Totodata, 80% din cresterea unei persoane va fi determinata de genele mostenite, asa ca inaltimea parintilor este foarte importanta. Dupa cum vezi, folosind formula de calcul data mai devreme vei afla cu aproximatie cat de inalt va fi copilul tau.

Totusi, ar trebui sa stii ca practicarea unui sport ajuta copilul sa creasca in inaltime, asa ca este recomandat sa alegi baschetul, inotul, voleiul sau alergatul.

Citeste si: Cum sa obtii un pasaport pentru copii

Datorita sportului, glanda pituitara va secreta un numar mai mare de hormoni de crestere, iar in acest fel copilul va creste mai mult.

Pe langa sport, este foarte important sa ii asiguri si vitaminele necesare. De exemplu, Omega 3 ajuta corpul sa creasca in inaltime, iar vitamina D are rolul de a fixa calciul in oase.

Pe langa asta, melatonina este foarte importanta, asa ca trebui sa ii oferi organismului si odihna necesara. Pe langa asta, este important sa eviti si substantele care inhiba cresterea in inaltime, precum bauturile alcoolice sau tutunul.