Cod Rutier trotinete electrice 2021. Cum sa circuli corect si amenzi poti primi
Cod Rutier trotinete electrice 2021. Cum sa circuli corect si amenzi poti primi

Cod Rutier trotinete electrice. Cum sa circuli corect si ce amenzi poti primi


Cod Rutier trotinete electrice. Afla cum sa circuli in mod corect cu o trotineta electrica si care sunt amenzile pe care le poti lua daca nu respecti legea. Iata ce trebuie sa stii daca si tu folosesti un astfel de mijloc de transport.

Cod Rutier trotinete electrice 2021. Cum sa circuli corect si amenzi poti primi – Cuprins:

Cod Rutier trotinete electrice. Cum sa circuli corect pe drumurile publice

Cod Rutier trotinete electrice
Cod Rutier trotinete electrice

Pentru ca guvernantii au aprobat hotararea care reglementeaza circulatia trotinetelor electrice pe drumurile publice, nu ar fi rau sa stii care sunt regulile pe care trebuie sa le respecti. Nu de alta, dar daca nu respecti acest cod rutier la trotinete electrice in 2021, risti si amenzi pe masura.

In primul rand, cei ce folosesc o trotineta electrica au obligatia sa aiba asupra lor actul de identitate, exact cum si soferii trebuie sa arate un permis de conducere. Mai mult decat atat, daca obisnuiesti sa te plimbi cu prietenii, trebuie sa stii ca aveti voie sa mergeti doar pe un singur rand si nu paralel cu altii.

Totodata, cei ce au consumat alcool nu au voie sa circule pe o astfel de trotineta. Nici cei ce consuma substante psihoactive nu au voie sa circule pe o trotineta electrice.

De asemenea, atunci cand carosabilul este acoperit cu gheata, polei sau zapada, celor ce poseda un astfel de mijloc de transport le este interzisa circulatia pe drumurile publice. Trebuie sa respecti aceste reguli care se gasesc in noul cod rutier pentru trotinete electrice.

In cazul in care obisnuiai sa faci sarituri cu trotineta sau aceasta nu se afla intr-o stare tehnica buna, este bine sa stii ca circulatia cu un astfel de mijloc de deplasare este interzisa.

Si daca tot am adus vorba de starea tehnica a trotinetelor, ar fi bine sa stii ca sistemul de franare trebuie sa functioneze perfect, trotineta ta sa fie echipata cu un mijloc de avertizare sonor, dar si cu lumini pentru a putea circula pe timp de noapte sau atunci cand vizibilitatea este redusa.

Trotineta electrica
Trotineta electrica

Si sistemul de directie trebuie sa functioneze perfect atunci cand circuli cu un astfel de mijloc de transport. Asigura-te ca l-ai echipat si cu dispozitivele fluorescente-reflectorizante, adice acei „ochi de pisica” reflectorizanti. Nu credem ca mai e o surpriza pentru nimeni, asa ca va fi necesar sa respecti regulile din noul cod rutier pentru trotinete electrice.

In acelasi timp, trotinetele trebuie sa fie echipate cu elemente sau aceste dispozitive fluorescent-reflectorizante pe roti, care in miscare vor forma un cerc luminos continuu si ii vor face mai atenti pe ceilalti participanti la trafic.

Un aspect foarte interesant de mentionat este faptul ca atunci cand vrei sa schimbi directia de mers, va trebui sa te deplasezi pe langa trotineta electrica! In nici un caz nu trebuie sa procedezi ca si conducatorii de biciclete!

Citeste si: Cum sa alegi o bicicleta in functie de nevoile tale. Ghid complet!

Cod Rutier trotinete electrice. Foarte important de retinut este ca trotinetele elctrice nu au voie sa circule pe trotuar, doar pe pistele pentru biciclete atunci cand acestea exista, bineinteles.

Este interzisa sa circule mai mult de doua persoane pe o trotineta, asa ca mare atentie celor mai teribilisti, care obisnuiesc sa se distreze in acest fel.

Minorii sub 13 ani nu au voie sa mearga pe o trotineta electrica, iar daca vor fi prinsi de politisti, parintii pot fi cei trasi la raspundere. Daca nu ai peste 18 ani, este obligatoriu sa porti o casca de protectie, iar in caz contrar vei risca o amenda de peste 300 de lei.

Legat de amenzi, acestea pornesc de la 580 de lei daca vei circula pe trotuar acolo unde nu exista piste de biciclete sau vei circula cu inca un prieten pe aceeasi trotineta.