Cati bani castiga un traducator in functie de numarul de limbi straine cunoscute
Cati bani castiga un traducator in functie de numarul de limbi straine cunoscute

Cati bani castiga un traducator in functie de numarul de limbi straine cunoscute


Daca te-ai hotarat sa castigi mai multi bani si stii mai multe limbi traine, atunci postul de traducator este ce ai nevoie. Iata cati bani castiga un traducator in functie de numarul de limbi straine cunoscute.

Care sunt cele mai bine platite limbi straine de pe piata traducerilor

Bineinteles, nu te astepta ca engleza sa apara in acest top, pentru ca aceasta este cea mai des folosita limba straina din lume. Tocmai din aceasta cauza, traducatorii nu castiga foarte mult si sunt cautati cei care au nivelul lingvistic de minim C1, dar si o experienta mai mare.

Totusi, daca stii limba germana, trebuie sa stii ca acesti traducatori sunt printre cei mai bine platiti. Un traducator de limba germana poate castiga anual pana la 40.000 de euro.

Un traducator de limba araba castiga aproape la fel de multi bani, pentru ca multe companii fac afaceri cu petrol, asa ca au nevoie pentru a comunica. Daca stii limba araba, poti castiga aproape 39.000 de euro anual, iar faptul ca nu multi stiu aceasta limba poate reprezenta un avantaj pentru tine.

Si franceza este o limba la mare cautare, pentru ca legaturile de afaceri dintre Franta si Anglia au dezvoltat si acest segment. Un traducator de limba franceza poate castiga si 38.000 de euro anual.

Limbile nordice (olandeza, daneza, suedeza, finlandeza etc.) se afla si ele pe un trend ascendent, iar traducatorii pot castiga si 35.000 de euro pe an.

Limba spaniola este vorbita de aproape 400 milioane de oameni, iar din acest motiv sunt cautati si traducatorii. Acestia pot castiga in jur de 34.000 de euro anual.

Japonia a vazut o crestere economica spectaculoasa, iar cei care lucreaza ca traducatori pot castiga pana la 33.000 de euro anual. Unde mai pui ca nu sunt chiar atat de multe persoane care cunosc aceasta limba.

Si limba rusa este la cautare, pentru ca aceasta tara joaca un rol important in lume. Traducatorii de limba rusa sunt cautati in domeniul financiar, al tranzactiilor sau al serviciilor economice si pot castiga pana la 33.000 euro anual.

Si cunoscatori de limba chineza (mandarina) sunt la cautare, pentru ca aceasta tara este o putere economica. Un traducator de limba chineza poate castiga pana la 32.000 euro pe an.


Italiana este o limba la fel de importanta, iar in Statele Unite ale Americii este cea de-a patra cea mai studiata limba straina. Traducatorii de limba italiana pot castiga pana la 33.000 euro.

Cati bani poate castiga un traducator in functie de numarul de limbi straine pe care le cunoaste

Bineinteles, venitul lunar depinde de numarul de pagini traduse pe zi. In functie de experienta pe care o are traducatorul, acesta poate traduce intre 10 si 20 de pagini pe zi. Desigur, este importanta si dificultatea si specializarea textului, pentru ca acest lucru poate sa reduca numarul total de pagini traduse in fiecare zi.

In traducator de limba germana, spre exemplu, poate castiga pana la 3.000 de euro pe luna, traducand in medie undeva la 10 pagini pe zi. Cu cat limbile straine sunt mai rare, cu atat creste si venitul care poate atinge si 4.000 de euro pe luna.

Pe viitor, specialistii in traduceri recomanda celor ce vor sa invete si alte limbi straine sa studieze germana, olandeza, limbile nordice, dar si limbile rare precum hindi, mandarina si araba.

Afla si cum sa cumperi actiuni si sa tranzactionezi pe principalele piete ori sau cum sa incasezi bani participand la sondaje platite.