Cand se face bradul de Craciun. Cum sa respecti traditia, ce trebuie sa stii
Cand se face bradul de Craciun. Cum sa respecti traditia, ce trebuie sa stii

Cand se face bradul de Craciun. Cum sa respecti traditia, ce trebuie sa stii


Cand se face bradul de Craciun. Afla ce spune traditia si ce trebuie sa iei in calcul atunci cand vrei sa impodobesti pomul de Craciun. Cum sa respecti traditia si ce sta la baza acesteia. Iata ce trebuie sa stii!

Cand se face bradul de Craciun. Cum sa respecti traditia, ce trebuie sa stii – Cuprins:

Cand se face bradul de Craciun. Cum sa faci asta conform traditiei si cand se strange

Cand se face bradul de Craciun
Cand se face bradul de Craciun

Cand se face bradul de Craciun. Daca si tu ti-ai pus aceasta intrebare, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa alegi ce fel de brad o sa folosesti, unul natural taiat ori la ghiveci sau unul artificial.

Acesta este primul pas, pentru ca in functie de asta poti alege si momentul in care il impodobesti. De regula, un brad natural taiat va rezista intre 4 si 6 saptamani, asadar mare atentie si la acest aspect deoarece daca il vei impodobi prea devreme risti ca acesta sa se usuce pana vine Craciunul.

In Romania, bradul se impodobeste in perioada 20-24 decembrie, mai exact in perioada dintre Ignat (taierea porcului) si Ajunul Craciunului.

Totusi, unele persoane aleg sa impodobeasca bradul la inceputul lunii decembrie, iar astfel atmosfera de sarbatoare intra mai repede in casa. Tocmai de aceea, daca alegi sa folosesti un brad natural ar trebui sa iei in calcul si durata de viata a acestuia.

Pentru ca acesta sa reziste pentru cat mai mult timp este recomandat sa folosesti instalatii cu becuri LED, deoarece acestea nu emit caldura. Totodata, tine minte sa tai un pic din partea de jos a bradului si sa il lasi timp de 1-2 zile intr-o galeata cu apa.

Este recomandat sa folosesti si un suport in care se poate pune apa, deoarece este foarte important ca bradul sa ramana hidratat. Astfel, ii vei prelungi durata de viata.

De asemenea, ar trebui sa stii ca bradul se va strange dupa Boboteaza, mai exact dupa data de 6 ianuarie. Traditia spune ca atunci se termina si sarbatorile de iarna, asa ca este momentul ideal pentru a face curatenie in casa si pentru a desface bradul.

Istoria bradului de Craciun

Decoratiuni de Craciun
Decoratiuni de Craciun

Acum ca stii cand se face bradul de Craciun, nu ar fi rau sa mai stii cate ceva si despre aceasta traditie. Cand a aparut si ce simbolizeaza bradul impodobit cu ocazia sarbatorilor de iarna.

Pana in secolul XV, se obisnuia sa se decoreze casele folosind crengute verzi de brad, insa aceasta traditie era pagana. La fel era considerata si traditia de a face cadouri in aceasta perioada.

Citeste si: Cum sa despodobesti bradul fara sa faci mizerie

Istoria spune ca primul brad de Craciun a fost inaltat la Strasbourg, in anul 1605 si asta s-a intamplat intr-o piata publica. Totusi, bradul nu era decorat asa cum se face in zilele noastre, ci era impodobit cu mere rosii, care simbolizau roadele pamantului, dar si o recunostinta fata de Dumnezeu.

Totusi, abia in anul 1611 a fost impodobit bradul asa cum il stim astazi. Acest lucru s-a intamplat la Breslau, in Polonia si a fost opera ducesei Dorothea Sybille von Schlesien.

Globurile de Craciun fabricate din sticla argintata de Turingia au aparut dupa 1878, asa ca va mai dura un pic pana ce traditia va fi adoptata la nivel mondial. Abia in anul 1880 aceasta traditie a ajuns si in Statele Unite ale Americii, la Casa Alba.