Aranjare tacamuri dupa masa. Cum sa o faci si ce semnifica fiecare pozitie
Aranjare tacamuri dupa masa. Cum sa o faci si ce semnifica fiecare pozitie

Aranjare tacamuri dupa masa. Cum sa o faci si ce semnifica fiecare pozitie


Aranjare tacamuri dupa masa. Afla cum sa faci asta dupa ce ai terminat de mancat, dar mai ales ce semnifica fiecare pozitie a tacamurilor. Iata ce spune Codul bunelor maniere si ce ar trebui sa stii si tu!

Aranjare tacamuri dupa masa. Cum sa o faci si ce semnifica fiecare pozitie – Cuprins:

Aranjare tacamuri dupa masa. Cum sa o faci conform Codului bunelor maniere

Aranjare tacamuri dupa masa
Aranjare tacamuri dupa masa

Aranjare tacamuri dupa masa. Pe langa faptul ca trebuie sa stii cum sa asezi tacamurile atunci cand faci masa festiva, ar trebui sa stii si cum ar trebui acestea aranjate dupa ce ai terminat de mancat.

Codul bunelor maniere spune ca ii poti transmite chelnerului ce trebuie sa faca in continuare, asta dupa ce ai terminat de mancat. Bineinteles, ar fi bine sa stii si cum sa pozitionezi tacamurile atunci cand faci o pauza de la mancat sau sa transmiti ca mancarea nu a fost chiar pe placul tau.

Atunci cand iei o pauza de la mancat si vrei sa mai continui cu acel fel de mancare tacamurile se aseaza in forma literei “V” intoarsa, exact ca in imaginea de mai sus.

Daca ai terminat de mancat si vrei sa treci la urmatorul fel de mancare, tacamurile se aseaza in forma semnului “+”, cu furculita deasupra cutitului.

Chiar daca nu ai terminat toata mancarea din farfurie, poti anunta chelnerul ca poate sa ia farfuria. Furculita si cutitul se vor pozitiona paralel, la mijlocul farfuriei.

Aranjare tacamuri dupa masa. Daca ti-a placut mancarea, ai terminat si vrei sa transmiti si celor din bucatarie acest lucru, tacamurile se aseaza tot paralel in farfurie insa varfurile acestora vor fi indreptate in partea dreapta.

Atunci cand mancarea nu a fost pe placul tau, poti transmite acest lucru punand cutitul intre primii doi dinti ai furculitei. Chelnerii si bucatarii experimentati vor recunoaste acest mesaj.

Cum sa aranjezi o masa festiva

Cum sa aranjezi o masa festiva
Cum sa aranjezi o masa festiva

In cazul in care vrei sa faci o masa festiva la tine acasa, ar fi bine sa stii si cum sa o aranjezi, conform Codului bunelor maniere. Cum se aranjeaza tacamurile, cum trebuie sa pozitionezi paharele si cum trebuie sa pui farfuriile.

Asadar, prima data cand aranjezi masa vei incepe cu pozitionarea farfuriei de serviciu, adica farfuria de baza peste care se va pune un servetel impaturit, dupa care restul farfuriilor in functie de felurile de mancare servite.

Citeste si: Curatarea tacamurilor din inox. Cum sa faci asta si ce solutii sa folosesti

Furculitele se aseaza in stanga farfuriei, iar dintii acestora trebuie sa fie pozitionati in sus. Cutitele se pun in partea dreapta a farfuriei, iar lamele sau partea taioasa vor fi indreptate inspre farfurie. De regule, nu se vor aseza mai mult de 3 cutite si 3 furculite la o masa. Bineinteles, dupa ce mananci stii cum sa faci o aranjare de tacamuri dupa masa.

Daca servesti si desert, atunci in partea de sus a farfuriei vei  pune lingurita sau un cutit si o furculita, in functie de tipul de desert pe care il servesti.

Paharele se aseaza in partea dreapta a farfuriei. De la stanga la dreapta, vei avea nevoie de un pahar de apa, unul de vin alb sau rosu, dar si unul pentru o bautura tare daca este cazul.

O ceasca de cafea se va pozitiona in partea de jos a paharelor. In partea stanga sus se va pozitiona farfuria pentru paine. Dupa cum vezi, nu este atat de greu sa aranjezi o masa, asa ca data viitoare o sa te descurci extrem de usor.