Pete de ruj. Cum sa le scoti de pe haine, cele mai bune metode 
Pete de ruj. Cum sa le scoti de pe haine, cele mai bune metode 

Pete de ruj. Cum sa le scoti de pe haine, cele mai bune metode 


Pete de ruj. Afla cum sa le indepartezi de pe haine si care sunt cele mai bune metode pentru a le curata. Iata ce trebuie sa stii daca ai intampinat aceaasta problema!

Pete de ruj. Cum sa le scoti de pe haine, cele mai bune metode – Cuprins:

Pete de ruj. Cum sa le scoti de pe haine

Pete de ruj
Pete de ruj

Daca si tu te-ai lovit de eternele pete de ruj de pe haine, ar fi bine sa stii care sunt cele mai utile metode de a le curata. Nu de alta, dar doamnele prefera rujul, asa ca o sa ne tot lovim de aceasta “problema”.

Inainte de a iti explica metodele de curatare, nu ar fi rau sa verifici etichetele hainelor si sa te informezi despre metodele de curatare recomandate de producator. In cazul in care vorbim despre materiale delicate, ar fi bine sa testezi un pic metoda pe o suprafata care nu este vizibila.

Asadar, primul pas pentru a curata aceste pete este sa indepartezi excesul de ruj folosind lama unui cutit. Dupa aceea, poti aplica putin detergent lichid pe pata, lasa putin sa actioneze si pe urma clateste folosind apa calda.

O alta metoda este sa folosesti spirt. Pune putin spirt pe o bucata de vata, iar apoi tapeazaa suprafata patata. Nu freca materialul pentru ca nu vei face decat sa intinzi pata.Dupa aceea, hainele se baga la spalat ca de obicei.

In cazul in care nu stiai, fixativul este extrem de folositor atunci cand vorbim de pete de ruj. Metoda este destul de simpla, pulverizeaza fixativ pe suprafata patata, iar apoi lasa solutia sa actioneze timp de 15 minute.

Blugi murdari de ruj
Blugi murdari de ruj

Folosind o carpa curata pe care ai inmuiat-o in apa calda, tapeaza suprafata patata, iar apoi spala hainele in mod normal. In nici un caz nu freca suprafata patata de ruj, pentru ca doar vei mari pata.

In cazul in care vorbim despre pete de ruj pe hainele de matase, ar fi bine sa stii ca cea mai buna solutie de curatat va fi spirtul medicinal. Totusi, verifica eticheta produsului!

Daca petele de ruj sunt pe blugi, aici vorbim despre un material mai rezistent. Folosind detergent lichid, poti scoate petele foarte usor si chiar poti freca suprafata. Nu apasa foarte tare pentru a nu afecta materialul.

Citeste si: Pete de oja. Cum sa le cureti si care sunt cele mai bune solutii

O alternativa la spirtul medicinal este si otetul alb. Acesta se aplica direct pe suprafata patata folosind o bucata de vata, insa nu trebuie sa freci, doar sa tapezi pata.

In cazul in care hainele sunt patate de luciu de buze, ar fi bine sa stii ca poti folosi vaselina cosmetica. Aplica un strat subtire si lasa-l sa actioneze timp de 5 minute, iar apoi folosind un prosop umed tapeaza suprafata patata pentru a indeparta urmele de vaselina. Bineinteles, dupa aceea va trebui sa bagi hainele la spalat, in mod obisnuit.