Pete de oja. Cum sa le cureti si care sunt cele mai bune solutii
Pete de oja. Cum sa le cureti si care sunt cele mai bune solutii

Pete de oja. Cum sa le cureti si care sunt cele mai bune solutii


Pete de oja. Afla cum sa le cureti, dar si care sunt cele mai bune solutii pe care le poti folosi pentru a indeparta petele de pe haine sau de pe covor. Ce trebuie sa stii daca si tu te-ai lovit de aceasta problema!

Pete de oja. Cum sa le cureti si care sunt cele mai bune solutii – Cuprins:

Pete de oja. Cum sa faci asta si ce poti scoate oja de pe haine

Pete de oja
Pete de oja

Trebuie sa recunoastem faptul ca oja este facuta sa reziste pe unghiile doamnelor, asa ca nu e o surpriza ca petele de pe haine sau de pe covoare sa fie greu de scos. Totusi, nu este imposibil, asa ca folosind o solutie buna poti scoate acele pete de oja.

In primul rand, ar fi bine sa stii ca nu trebuie sa scoti petele de oja de pe materiale precum acetat, acril, lana, matase, triacetat sau fibre naturale care se pot decolora, deoarece este posibil ca solutia sa dizolve si materialul afectat. In acest caz, este recomandat sa duci hainele sa o curatatorie profesionala, pentru a le putea indeparta.

Acum ca am lamurit si ce fel de materiale este bine sa eviti, este cazul sa trecem la treaba si sa vedem cum putem curata petele. Cu ce se scot petele de oja de pe haine?

Pentru curatarea petelor de oja o sa ai nevoie de acetona sau o alta solutie de curatare a ojei de pe unghii, putina vata sau alte materiale absorbante, niste betisoare de urechi, dar si spirt. Va trebui sa mai ai la indemana o cutit nu foarte ascutit si un aspirator.

Inainte de a incepe sa cureti petele, iti recomandam sa folosesti un betisor de urechi inmuiat in acetona sau alta solutie de curatare a ojei si sa testezi cum actioneaza intr-o zona care nu se vede. In acest fel, te asiguri ca acetona sau solutia nu va decolora materialul patat.

Cu ce se scot petele de oja
Cu ce se scot petele de oja

Pune niste prosoape de bucatarie sub materialul patat, iar apoi inmoaie o carpa sau o bucata de vata in acetona. Urmatorul pas este sa incerci sa cureti usor zona patatat de la exterior catre interior, pentru a nu mari suprafata afectata de oja. Foarte important! Fa asta intr-o incapare aerisita, pentru ca vaporii de acetona pot fi toxici!

Pe masura ce cureti pata, schimba si prosoapele de bucatarie de sub aceasta pentru ca oja va incepe sa iasa din tesatura. Dupa ce ai curatat pata in totalitate, foloseste spirt spentru a elimina urmele de acetona. Poti face acest lucru folosind o bucata de vata. La final, ar fi indicat sa bagi hainele in masina de spalat pentru a elimina orice urma de solutie din tesatura.

Citeste si: Cum sa cureti rugina de pe haine. Cu ce indepartezi petele

Atunci cand vine vorba de petele de oja de pe covor, lucrurile stau cam la fel. Primul pas va fi sa pui putina acetona pe un betisor de urechi si sa testezi o mica suprafata a covorului pentru a te asigura ca aceasta nu va decolora tesatura.

Folosind un cutit care nu taie, incearca sa indepartezi oja daca pata este inca proaspata. In cazul in care aceasta s-a uscat deja, poti folosi deja acetona sau alta solutie de curatare a unghiilor. Nu uita sa pui o carpa sub covor pentru a nu pata parchetul.

Repeta pasii de mai sus, iar dupa ce pata s-a curatat, lasa suprafata sa se usuce. La final, iti recomandam sa aspiri si zona afectata, pentru a curata in totalitate fibrele covorului.