Miros de benzina. Cum sa il elimini din haine, din masina sau de pe podele
Miros de benzina. Cum sa il elimini din haine, din masina sau de pe podele

Miros de benzina. Cum sa il elimini din haine, din masina sau de pe podele


Miros de benzina. Cum sa scapi de mirosul de benzina din haine, masina sau de pe podele. Afla care sunt cele mai bune solutii pentru a indeparta mirosul de benzina daca ai varsat combustibil in garaj, de pe haine sau din masina. Ce trebuie sa faci si cum sa procedezi.

Miros de benzina. Cum sa il elimini din haine, din masina sau de pe podele – Cuprins:

Miros de benzina. Cum sa il elimini din haine sau masina

Pata de benzina
Pata de benzina

Miros de benzina. Cu toate ca pe moment esti tentat sau tentata sa aerisesti locul sau hainele pe care ai varsat combustibil, trebuie sa stii ca aceasta problema se abordeaza intr-un mod diferit. Nici folosirea dezodorizantelor nu este o solutie, asa ca iti sugeram sa folosesti una dintre recomandarile noastre.

Daca ai varsat combustibil pe podeaua din garaj, atunci ar trebui sa stii ca cea mai la indemana solutie este sa folosesti nisipul pentru pisici. Aceste granule sunt excelente pentru a absorbi combustibilul de pe podea!

Citeste si: Cum sa procedezi daca ai pus benzina in loc de motorina sau invers

Totusi, trebuie sa stii ca atunci cand versi combustibil pe podea ar trebui sa actionezi imediat. Pune o cantitate generoasa de nisip pentru pisici pe suprafata pe care ai varsat combustibil si lasa-l sa actioneze timp de 2-3 ore.

Dupa aceea, va trebui sa folosesti o matura si un faras pentru a indeparta nisipul, insa mare atentie sa il pui intr-un sac de gunoi pe care sa il poti sigila, pentru a evita mirosul de combustibil! Dupa cum vezi, poti elimina enervantul miros de benzina destul de usor.

In cazul in care ai varsat benzina pe mocheta din portbagajul masinii sau mocheta de la interior, lucrurile stau un pic diferit pentru ca nu o sa mai poti folosi nisipul pentru pisici. Totusi, va trebui sa actionezi la fel de repede, pentru ca mirosul de benzina de la interiorul masinii nu este chiar placut.

Cum sa scapi de miros de benzina
Cum sa scapi de miros de benzina

Pentru a indeparta enervantul miros de benzina din masina, vei avea nevoie de apa calda, otet si bicarbonat de sodiu. Pune cantitati egale si amesteca foarte bine. Dupa aceea, folosind o carpa curata si inmuiata in acea solutie, freaca foarte bine suprafata afectata. Fie ca vorbim despre mocheta sau bancheta, modalitatea de curatare este aceeasi.

Vei vedea ca dupa ce o sa cureti suprafata cu aceasta solutie, mirosul de combustibil va disparea in totalitate. De asemenea, vei reusi sa indepartezi si petele provocate de acest combustibil fosil.

Miros de benzina in haine
Miros de benzina in haine

In cazul in care ai varsat benzina pe haine si persista acel miros, atunci ar fi bine sa stii ce trebuie sa faci pentru a indeparta acele pete, dar si mirosul pregnant de combustibil. Primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa lasi hainele la aerisit timp de o zi.

Daca ai varsat o cantitate mare de benzina pe haine, ar fi bine sa le inmoi in otet timp de o ora si abia apoi sa le lasi la aerisit. Este important sa faci acest lucru, inainte de a te apuca de curatarea propriu-zisa a hainelor.

Dupa ce ai aerisit hainele, este momentul sa le speli. Ar fi bine sa stii ca va trebui sa speli doar aceste haine, nu sa le pui in gramada de rufe si sa le bagi in masina de spalat. Si daca tot am adus vorba de masina de spalat, atunci cand speli hainele va trebui sa folosesti programul care ofera apa cea mai calda, in functie de recomandarile de pe eticheta produsului.