Metode de uscare a unui copac. Afla cum sa faci asta daca acel copac a crescut intr-un loc nepotrivit. Care sunt cele mai utile metode pe care sa le incerci si ce solutii iti recomandam. Iata ce trebuie sa stii!
Metode de uscare a unui copac. Cum sa faci asta, cele mai rapide solutii
Daca si tu te-ai lovit de aceasta problema, ar trebui sa stii care sunt cele mai utile metode de uscare a unui copac. Nu de alta, dar de multe ori pot aparea probleme din cauza radacinilor prea mari sau a crengilor care au crescut prea mult.
Prima metoda pe care o aducem in discutie este “infometarea” copacului. Mai exact, ne referim la eliminarea completa a scoartei in jurul circumferintei trunchiului copacului. Daca nu stiai, scoarta este utilizata pentru a transporta substantele nutritive si umiditatea din pamant inspre ramuri si frunze.
Daca o sa tai o portiune de scoarta la baza copacului, atunci acesta va incepe sa se usuce. Totusi, pentru a obtine cele mai bune rezultate va trebui sa elimini toate straturile de coaja si sa tai la o adancime de aproximativ 1.5 cm.
De asemenea, taietura trebuie sa aiba o latime de aproximativ 2 centimetri sau mai mult daca vorbim despre un copac de dimensiuni mici. In cazul copacilor de dimensiuni mari vorbim despre o taietura cu o latime de minimum 8 centimetri.
O alternativa la metoda de mai sus este cingatoarea. Pentru a o utiliza va trebui sa faci o taietura pe trunchiul copacului, de jur imprejur, iar apoi sa legi un cablu gros. Cablul va opri circulatia substantelor nutritive, insa tine minte ca acesta trebuie strans din cand in cand pentru a grabi uscarea copacului.
Metode de uscare a unui copac. Si cuiele de cupru pot fi folosite cu succes pentru uscarea unui copac. Cuprul va otravi copacul din interior, insa tine minte ca metoda poate afecta ecosistemul din jur. Metoda este eficienta pentru arborii de dimensiuni mai mici, nu si pentru cei mari sau cei de esenta tare!
O alta metoda de uscare a unui copac este gaurirea trunchiului. O sa ai nevoie de un burghiu de dimensiuni mari, insa tine minte ca aceasta metoda necesita timp. Pe scurt, copacul o sa inceapa sa se usuce treptat, asa ca inarmeaza-te cu multa rabdare.
Citeste si: Cum sa scoti o buturuga din pamant si cum elimini radacinile
Pentru a grabi uscarea copacului folosind metoda prin gaurire poti injecta in acele gauri erbicid. Marele dezavantaj in acest caz este ca poti intoxica solul din jur, asa ca mare atentie si la acest aspect!
Daca nu te deranjeaza folosirea erbicidului atunci poti incerca o alta metoda de uscare pulverizand solutia pe scoarta copacului. Aceasta va incepe sa se usuce treptat, ceea ce inseamna ca substantele nutritive si umiditatea nu vor mai fi transportate catre ramuri si frunze.
Erbicidul poate fi aplicat si pe sistemul foliar al copacului, adica pe frunze. Un erbicid pe baza de glifosat te poate ajuta sa scapi mai repede de copacul care a crescut intr-un loc nepotrivit.