Cum sa scoti petele de transpiratie de pe haine. Sfaturi utile!
Cum sa scoti petele de transpiratie de pe haine. Sfaturi utile!

Cum sa scoti petele de transpiratie de pe haine. Sfaturi utile!


Cum sa scoti petele de transpiratie de pe haine si cum pot acestea sa arate ca noi dupa fiecare spalare. Iata ce trebuie sa stii daca si tu te-ai lovit de aceasta problema. Tuturor li se intampla, asa ca trebuie sa stii ce poti face in aceasta situatie.

Ce cauzeaza aceste pete

Pete transpiratie haine
Pete transpiratie haine

Cum sa scoti petele de transpiratie de pe haine. Trebuie sa te ocupi de aceste pete, deoarece iti pot distruge hainele preferate. Inainte de asta, ar mai trebui sa stii si ce cauzeaza aceste pete, dar in acelasi timp cum poti sa previi problema.

Dupa cum bine stim, transpiratia este modul corpului de a se detoxifia. Este un proces perfect normal pentru a iti mentine sanatatea, asa ca nu iti recomandam sa urmezi tratamente pentru a iti opri corpul sa transpire. Corpul elimina toxine, asa ca iti recomandam sa lasi acest proces sa functioneze in mod natural.

Bineinteles, petele galbene care raman la subrat sunt inestetice, insa trebuie sa stii ca transpiratia ajuta corpul sa isi reduca temperatura. Transpiratia contine apa, grasimi, sare si proteine.

Transpiratia ramane in fibrele materialelor din care sunt confectionate hainele, insa intra in contact cu aluminiul sau zirconiul continut de deodorante si antiperspirante. Drept urmare, daca hainele nu vor fi spalate cu un detergent de calitate dupa fiecare purtare, se pot acumula depuneri de transpiratie ce se vor ingalbeni. De-aia o sa te invatam cum sa scoti petele de transpiratie de pe haine.

La patarea hainelor mai pot contribui si uleiurile secretate de corp, asa ca mare atentie si la alimentatia pe care o ai. Dieta este extrem de importanta, asa ca daca obisnuiesti sa mananci preparate condimentate, sa bei alcool, sa mananci usturoi sau carne rosie, este posibil ca transpiratia ta sa miroasa urat si sa lase urme mai persistente pe haine.

Cum sa scoti petele de transpiratie de pe haine

Cum sa scoti petele de transpiratie de pe haine
Cum sa scoti petele de transpiratie de pe haine

Fie ca ne place sau nu, cu totii ne-am lovit de aceasta problema. Poate ca ai un job stresant sau lucrezi in conditii mai grele, cu siguranta te-ai lovit de petele de transpiratie de pe haine. De obicei, vei gasi pete galbene „acompaniate” de un miros neplacut. Iata ce trebuie sa faci si cum sa scoti petele de transpiratie de pe haine.

Primul lucru pe care trebuie sa il faci atunci cand vrei sa intelegi cum sa scoti petele de transpiratie de pe hainele albe este sa le clatesti un pic in apa calda. Iti recomandam sa le lasi timp de minimum 20 de minute sau peste noapte, in functie de dificultatea petelor.

In cazul in care crezi ca petele vor iesi foarte greu, poti pune hainele intr-o solutie de apa calda si otet. Vei avea nevoie de 2 parti apa calda si o parte otet, iar hainele tale trebuie sa stea timp de minimum 30 de minute.

Dupa aceea, este momentul sa te ocupi de pete. O sa ai nevoie de apa oxigenata, bicarbonat de sodiu si sare. Amesteca o parte bicarbonat de sodiu, o parte apa oxigenata si o parte sare, pana ce obtii o pasta.

Scoate hainele de la inmuiat si stoarcele foarte bine. Aplica apoi pasta pe suprafetele patate ale hainelor si las-o sa actioneze timp de 20 de minute. Dupa aceea, spala hainele cum faci de obicei, folosind detergent. Desigur, respecta si instructiunile de pe etichetele hainelor!

Cum sa scoti petele de transpiratie de pe hainele colorate

Scoatere pete transpiratie haine colorate
Scoatere pete transpiratie haine colorate

Daca vorbim despre petele de transpiratie de pe hainele colorate, lucrurile stau putin diferit. Apa oxigenata pe care o folosesti la hainele albe poate strica hainele colorate si acestea pot fi distruse, deoarece se pot decolora. Drept urmare, va fi nevoie sa folosesti alte metode. Iata ce trebuie sa faci si cum sa scoti petele de transpiratie de pe aceste haine.

Primul pas va fi sa pui hainele in apa calda pentru a dilua petele de transpiratie. Asadar, primul pas este identic cu cel de mai sus.

Citeste si: Cum sa readuci albul rufelor fara sa folosesti inalbitor? Albirea hainelor ingalbenite!

Dupa aceea, vei avea nevoie de detergent si otet, asa ca iti recomandam sa amesteci o parte detergent si doua parti otet. Daca nu ai otet, poti pisa 2-3 pastile de aspirina, iar apoi sa amesteci cu apa pana ce obtii o pasta. O metoda alternativa poate fi folosirea bicarbonatului de sodiu si a apei, o parte bicarbonat si doua parti apa.

Oricare ar fi metoda pe care o alegi, va fi nevoie sa obtii o pasta pe care sa o aplici pe suprafata patata a hainelor. Lasa solutia sa actioneze timp de 20 de minute sau peste noapte, in functie de severitatea petelor. Mai poti lasa hainele in apa rece si otet (50:50) timp de 30 de minute. Metodele sunt un pic diferite atunci cand vrei sa inveti cum sa scoti petele de transpiratie de pe aceste haine.

La final, va fi nevoie sa speli hainele folosind detergent obisnuit, insa iti recomandam inca o data sa respecti instructiunile de pe eticheta.