Cum sa scoti guma de mestecat de pe lucrurile tale
Cum sa scoti guma de mestecat de pe lucrurile tale

Cum sa scoti guma de mestecat de pe lucrurile tale


Cum sa scoti guma de mestecat lipita pe diverse lucruri. Guma de mestecat este genul de „pata” pe care nu ti-o doresti pe haine sau pe lucrurile din casa ta. e extrem de greu de indepartat si, cu cat a stat mai mult, cu atat complica si mai mult incercarea ta de a scapa de ea.

In plus, aduna foarte mult praf, fiind si foarte lipicioasa, iar eliminarea ei implica, de cele mai multe ori, doua etape de curatare. Vestea buna este ca, daca ai suficienta rabdare, vei reusi sa o cureti.

Cum sa scoti guma de mestecat de pe lucrurile tale – Cuprins:

Cum sa scoti guma de mestecat

Cum sa scoti guma de mestecat
Cum sa scoti guma de mestecat

Cel mai probabil ti s-a intamplat macar o data sa te alegi cu guma de mestecat pe incaltaminte. In aceasta situatie, cel mai bine este sa pui articolul de incaltaminte intr-o punga de plastic care se poate inchide ermetic – gasesti in supermarket – si sa pui pantoful in congelator pentru o ora, pana ce guma se intareste.

Odata ce s-a intarit, o poti razui cu un card, cum sunt cele bancare sau cu un cutit. Daca ai pantofi de piele intoarsa, atunci trebuie sa ai mai multa grija pentru ca se pot deteriora cand scoti guma de mestecat. Tocmai de aceea, trebuie sa stii cum sa scoti guma de mestecat.

Pata ramasa trebuie tratata apoi cu un amestec de detergent de vase si otet alb. Te sfatuiesc sa nu freci pata, ci mai degraba sa o tamponezi cu o carpa imbibata in acest amestec. Lasa solutia sa actioneze timp de 10 minute si apoi sterge cu o carpa curata. Poti repeta, daca simti ca este cazul. Important este ca, odata ce pata a fost eliminata, sa stergi cu o carpa imbibata in apa rece si sa lasi pantoful sa se usuce in aer liber.

Daca guma de mestecat s-a lipit pe talpa pantofului tau, untul de arahide te poate ajuta sa o elimini. Trebuie aplicat peste guma de mestecat si apoi, aceasta se va indeparta cu un card sau un cutit. Dupa ce ai terminat, nu uita sa stergi talpa pantofului cu un prosop de bucatarie sau cu o carpa mai moale. Face parte din operatiunea cum sa scoti guma de mestecat.

Daca te-ai ales cu guma de mestecat pe suprafete ceva mai sensibile, cum ar fi matasea sau tapiseria mai veche, nu ar strica sa ceri sfatul unui profesionist inainte de a te apuca de treaba.

Guma de mestecat
Guma de mestecat

Insa, pentru eliminarea gumei de mestecat de pe covoare si tapiserie, in prima etapa a procesului de curatare, trebuie sa aplici cateva cuburi de gheata peste guma de mestecat. Pune gheata intr-o punga de plastic!

Lasa gheata sa actioneze cateva minute pana ce guma se intareste, apoi razuieste cu grija, cu un cutit sau un card, cum am spus mai sus. Fa tot posibilul sa scoti cat mai multa guma de mestecat din tesatura, fara a o deteriora. Nu e deloc usor, dar cu rabdare si grija, se poate. Este foarte important atunci cand vrei sa stii cum sa scoti guma de mestecat.

In urmatoarea etapa trebuie sa aplici un produs de curatare uscata pentru a trata pata de pe tapiterie. Verifica mai intai eticheta produsului si asigura-te, testand pe o suprafata mai ascunsa, ca solventul tau nu decoloreaza. Petele de pe covor pot fi curatate cu o solutie obtinuta din amestecarea, in parti egale, de detergent lichid pentru vase si otet alb. Va trebui sa folosesti o perie cu peri moi pentru a aplica aceasta solutie pe pata.

Citeste si: Cum sa cureti urmele de lipici de pe diverse suprafete. Cele mai bune solutii

Las-o sa actioneze 15 minute si sterge cu o carpa moale, inmuiata in apa. Curata pana nu se mai elimina solutie de curatat sau guma de mestecat. La final, trebuie sa usuci complet zona si apoi sa o aspiri pentru a reda aspectul pufos al covorului tau.

Cum sa scoti guma de mestecat. Daca un copil mic in casa, atunci ai sanse mari sa gasesti guma de mestecat lipita pe mobilier sau chiar pe perete. Pentru a scoate guma de pe mobilier trebuie sa aplici gheata, evident intr-o punga, peste guma de mestecat. Odata uscata, guma ar trebuie sa poate fi desprinsa mai usor de pe suprafata de lemn, fara a deteriora finisajul.

Uleiul este si el o solutie. Acesta trebuie aplicat pe o carpa cu care se va sterge guma de mestecat su suprafata din jurul acesteia. Rolul uleiului este a inmuia, de a slabi cumva lipiciul si a face guma de mestecat sa alunece mai usor. Daca raman mici reziduri, acestea pot fi indepartate cu sapun. Ai grija sa aplici unul de calitate.

Gheata aplicata cu ajutorul unei pungi de plastic te ajuta sa scapi si de guma de mestecat lipita pe perete. Daca raman ceva pete, curata-le cu o guma de sters de ka un creion sau o radiera pe care o gasesti in penarul copilului sau… la librarie.