Cum sa scapi de purici folosind coji de banane
Cum sa scapi de purici folosind coji de banane

Cum sa scapi de purici folosind coji de banane


Cum sa scapi de purici folosind coji de banane. Stim ca suna ciudat, insa metoda este extrem de usoara si te poate ajuta sa scapi de acele insecte. Iata ce trebuie sa faci si cum trebuie sa aplici metoda.

Cum sa scapi de purici folosind coji de banane – Cuprins:

Cum sa scapi de purici folosind coji de banane. Metoda simpla

Cum sa scapi de purici folosind coji de banane
Cum sa scapi de purici folosind coji de banane

Cum sa scapi de purici folosind coji de banane. Pare ciudat, insa cojile de banane te pot ajuta sa scapi de musafirii nedoriti din casa ta. Fie ca ai un catel care se joaca pe afara si ti-a adus insectele in casa, fie ca i-ai adus de prin alta parte, bananele te pot ajuta numaidecat.

Problema cu puricii apare atunci cand acestia ti-au intrat in casa, pentru ca de acolo ii mai poti scoate doar cu produse chimice. Totusi, exista o alternativa naturala, iar astfel iti poti proteja sanatatea, dar si prietenii necuvantatori.

Primul pas va fi sa cumperi cateva kilograme de banane, o sa ai nevoie de ceva coji. Daca nu vrei sa le mananci pe toate odata, poti pune fructele la congelator si poti folosi fara nicio problema cojile. Mai departe, poti folosi fructele pentru a face banana bread sau pentru a prepara smoothie-uri delicioase in alta zi.

Citeste si: Cum sa scapi de purici. Metodele naturale de a indeparta aceste insecte

Dupa ce ai decojit bananele, trebuie sa plasezi cojile prin toata casa. O coaja de banana poate atrage puricii de pe o suprafata de aproximativ un metru patrat. Este bine sa te asiguri ca folosesti mai multe coji de banane pentru casa ta, decat sa fie prea putine si metoda sa nu functioneze corect. Dupa cum vezi, este destul de simplu sa inveti cum sa scapi de purici folosind coji de banane.

Acum, sa iti explicam si de ce aceasta metoda functioneaza. Atunci cand puricii sunt atrasi de mirosul cojilor de banane, acestea vor manca din ele, apoi vor muri. Explicatia este destul de simpla: sistemul lor digestiv nu poate digera enzimele prezente in coajile de banane, asa ca vor muri.

Cu cat cojile de banane stau mai mult prin casa ta, cu atat vor deveni mai eficiente. Problema apare atunci cand intervin si musculitele, asa ca daca le observi ar fi bine sa arunci cojile si sa mai incerci o data, dupa ce ai scapat de micile insecte.

Bineinteles, ar fi bine sa stii si cum sa previi aparitia puricilor din casa ta. Trebuie sa stii ca aspiratorul este una dintre cele mai bune metode de a scapa de purici, insa in acest caz ar fi bine sa folosesti doar saci de unica folosinta.

Nu uita de faptul ca si covoarele sau presurile trebuie curatate in mod constant, iar daca ai animale de companie ar fi bine sa le dai un tratament impotriva puricilor. Lenjeria de pat trebuie spalata la o temperatura foarte mare si folosind un detergent puternic.