Cum sa scapi de mirosul de mucegai din casa. Ce trebuie sa faci
Cum sa scapi de mirosul de mucegai din casa. Ce trebuie sa faci

Cum sa scapi de mirosul de mucegai din casa. Ce trebuie sa faci


Cum sa scapi de mirosul de mucegai din casa. Iata ce trebuie sa faci si care sunt cele mai bune metode pentru a te asigura ca locuinta ta este un mediu sanatos pentru toti membrii familiei. Iata ce trebuie sa faci.

Cum sa scapi de mirosul de mucegai din casa. Ce trebuie sa faci – Cuprins:

Cum sa scapi de mirosul de mucegai din casa

Cum sa scapi de mirosul de mucegai
Cum sa scapi de mirosul de mucegai

Cum sa scapi de mirosul de mucegai din casa. Daca exista miros de mucegai in casa ta, ar trebui sa rezolvi aceasta problema rapid pentru ca membrii familiei tale sa locuiasca intr-un mediu curat. Stim ca problema nu este chiar usor de rezolvat, insa o sa te invatam ce trebuie sa faci.

Primul pas este sa elimini problema, adica sa identifici zona care a fost afectata de mucegai. Arunca toate ziarele vechi, cartile sau cartoanele deoarece acestea sunt cele mai afectate. Daca exista si un covor mai vechi care a mucegait, il poti arunca sau il poti spala, aici tu decizi.

Citeste si: Cum sa cureti mucegaiul din masina de spalat si sa previi aparitia acestuia

Dupa ce ai eliberat zona si ai aruncat toate lucrurile mentionate mai sus, este timpul sa cureti zona afectata de mucegai. Pentru asta o sa ai nevoie de o solutie in care pui 1/3 inalbitor si 2/3 apa, iar dupa aceea va trebui sa freci foarte bine peretii afectati.

Bineinteles, mai poti prepara o solutie naturala impotriva mucegaiului, iar pentru asta ai nevoie de 2 linguri de borax, 125 ml de otet si 500 ml de apa fierbinte. Toata solutia trebuie amestecata si pusa intr-un recipient cu pulverizator, dupa care peretii trebuie curatati.

O alternativa la solutia de mai sus este o alta preparata utilizand 250 ml de apa, 250 ml de otet, 60 ml suc de lamaie, doua linguri de bicarbonat de sodiu si o lingura de apa oxigenata. La fel, ingredientele trebuie amestecate foarte bine, puse intr-un pulverizator cu apa si apoi peretii trebuie frecati foarte bine pentru a distruge sporii de mucegai. Dupa cum vezi, nu e chiar atat de usor sa inveti cum sa scapi de mirosul de mucegai.

Curatare mucegai
Curatare mucegai

Dupa ce ai terminat de curata peretii afectati sau podelele, va trebui sa aerisesti zona foarte bine pentru o perioada mai lunga de timp. Circulatia aerului va indeparta si mirosul de mucegai si va reduce nivelul de umiditate din casa.

Pe langa curatarea peretilor, trebuie sa stii si cum sa scapi de mirosul de mucegai. Exista nenumarate produse in comert, insa de ce sa cheltuiesti foarte multi bani cand poti folosi niste ingrediente ieftine. Aici aducem in discutie brichetele de carbune, care absorb mirosul urat si umiditatea. Totusi, acestea trebuie inlocuite in fiecare luna, pentru a fi eficiente!

O alta solutie este nisipul pentru pisici. Acesta este extrem de eficient atunci cand vine vorba de absorbtia mirosului urat, asa ca te sfatuim sa pui nisip pe o tava, insa sa il inlocuiesti la fiecare 2-3 saptamani pentru a fi eficient.

Desigur, mai poti folosi bicarbonat de sodiu. Mai tii minte cand vorbeam despre cum sa elimini mirosul urat din frigider? Ei bine, foloseste un castron plin cu bicarbonat pentru a te asigura ca elimini mirosul urat. Inlocuieste bicarbonatul o data pe luna, pentru a continua treaba.

Daca iti permite bugetul, ar fi indicat sa folosesti si un dezumidificator. Costa ceva, insa te va ajuta sa reduci umiditatea din casa ta si implicit sa scapi si de mirosul de mucegai din locuinta. Trebuie sa intelegi ca este nevoie sa cheltui ceva bani pentru a invata cum sa scapi de mirosul de mucegai.