Cum sa racesti o sticla de vin. Afla care sunt cele mai utile metode pentru a reduce temperatura vinului rapid si pentru a te bucura de acesta pe timpul verii. Ce trebuie sa stii daca si tu vrei sa incerci una dintre aceste metode.
Cum sa racesti o sticla de vin. Metodele rapide
Daca si tu vrei sa stii cum sa racesti o sticla de vin, atunci ai ajuns unde trebuie pentru ca o sa iti explicam ce metode poti folosi, dar mai ales care sunt cele mai bune.
Inainte de toate, iti spunem ca cea mai mare greseala atunci cand folosesti o frapiera pentru a raci sticlele cu vin este ca acestea nu sunt scufundate cu totul in apa. Frapierele sunt, de obicei, prea scurte si tocmai de aceea vinul va fi rece pe fundul sticlei, iar in partea de sus va fi mult mai cald.
Ideal, este sa folosesti un vas mult mai mare, iar in acest caz iti recomandam sa utilizezi o galeata de 10 litri pentru ca in acest fel vei putea raci in totalitate sticlele cu vin. Iata si un mic secret, pune mai intai sticlele de vin si abia apoi toarna gheata si apa, pentru ca asa vor avea loc mult mai bine.
Asadar, prima metoda este sa pui sticlele de vin intr-o galeata, iar apoi sa adaugi apa, o mana de sare si gheata. Apa sarata cu gheata va raci sticlele de vin mult mai repede si pentru a grabi procesul roteste sticlele cu vin rosu pentru 2 minute, iar pe cele cu vin alb pentru 3 minute.
O a doua metoda este sa folosesti un racitor de vin. In cazul in care nu stii cum functioneaza aceasta ustensila extraordinara, trebuie sa sa iti explicam un pic in ce consta.
Practic, este un dop foarte lung care se pune la congelator inainte de a il folosi pentru vin. Odata bagat in sticla cu vin, acesta va raci lichidul mult mai repede decat ar face-o frigiderul. Poti cumpara unul de pe Emag.ro.
Citeste si: Cum sa racesti rapid o sticla de bere. Iata cele mai bune metode!
Mai poti inveli sticla de vin intr-un servetel umezit bine cu apa, iar apoi sa o bagi la congelator. Servetelul va ingheta mult mai repede si datorita temperaturii scazute va reduce rapid si temperatura vinului. Tocmai de aceea trebuie sa stii cum sa racesti o sticla de vin, pentru ca inveti si mici secrete.
Daca vrei o metoda mai simpla, atunci poti folosi boabele de struguri inghetate. Exact, ai inteles bine! Pune boabe de struguri la congelator, iar apoi nu mai trebuie sa racesti sticla de vin, ci pur si simplu pui vinul in pahare si dupa aia pui boabele de struguri inghetate care actioneaza ca niste cuburi de gheata insa fara sa dilueze gustul vinului.