Cum sa previi aparitia prafului in casa si care sunt cauzele
Cum sa previi aparitia prafului in casa si care sunt cauzele

Cum sa previi aparitia prafului in casa ta si care sunt cauzele


Cum sa previi aparitia prafului in casa ta. Afla de ce exista atata praf la tine in casa, chiar si la cateva ore de cand ai facut curat. Iata cum ar trebui sa actionezi si care sunt lucrurile in care ramane cel mai mult praf.

Cum sa previi aparitia prafului in casa ta, ce trebuie sa faci – Cuprins:

Cum sa previi aparitia prafului in casa ta

Cum sa previi aparitia prafului in casa ta
Cum sa previi aparitia prafului in casa ta

Cum sa previi aparitia prafului in casa. Daca si tu ai probleme legate de aparitia prafului in casa ta, chiar si la cateva ore dupa ce ai facut curat, o sa iti spunem cum ar trebui sa abordezi problema si ce ar trebui sa faci. Nu de alta, dar daca nu rezolvi aceste lucruri, inseamna sa muncesti incontinuu.

Inainte de toate, iti spunem ca nu esti nici prima nici ultima persoana care se loveste de problema prafului din casa. Stratul de praf pe care il gasesti in casa ta poate fi o combinatie de fibre, polen, particule de murdarie, bucati microscopice de piele sau mici particule provenite de la blana animalelor, asta in cazul in care ai animale de companie.

Practic, in aer exista miliarde de particule pe care le inhalam, iar de aici apar problemele legate de alergii. Tocmai de aceea, cei alergici se confrunta cu nas infundat, mancarimi ale ochilor si pot stranuta minute in sir. Asadar, ar fi bine sa cauti si sursa prafului si sa rezolvi problema.

Covor aspirat
Covor aspirat

Cea mai mare problema legata de praful din casa ta se afla in covor, asa ca ar fi bine sa incepi de acolo. Bineinteles, asta in cazul in care ai covoare in casa. Covoarele trebuie aspirate foarte bine, insa mare atentie daca aspiratorul tau pastreaza praful in saculet sau in compartimentul special. Iata cum sa previi aparitia prafului in casa.

In cazul in care acesta s-a defectat, este posibil ca o parte din praf sa ajunga din nou in casa ta. Daca nu te intampla asta, te sfatuim sa faci o investitie si sa cumperi un aspirator mult mai eficient, care ar putea rezolva problema legata de praful de pe covoare. Nu ar fi rau nici sa aplici metoda clasica si sa bati covoarele.

Citeste si: Cum sa faci o solutie de curatat covoare, la tine acasa. 6 retete utile!

Desigur, dupa ce ai curatat covoarele ca la carte iti recomandam sa nu mai lasi niciun vizitator sa intre incaltat. Toata lumea isi lasa incaltamintea la intrare si, treptat, problema legata de praful din covoare se va rezolva.

Dupa ce ai terminat cu covoarele, trebuie sa treci la alte lucruri care stocheaza praf si anume canapeaua, draperiile si paturile. Cum sa previi aparitia prafului in casa? Ar fi indicat sa aspiri canapeaua si draperiile saptamanal, pentru a preveni praful sa se adune. Cel putin de 2 ori pe an, ar fi indicat sa speli si draperiile. Desigur, canapelele de piele nu o sa adune chiar atat de mult praf, asa ca ia in considerare achizitia uneia.

Catel curatat
Catel curatat

Dupa cum spuneam, animalele de companie pot fi si ele responsabile pentru o parte din praful adunat in casa ta. Tocmai de aceea, animalele trebuie periate cel putin o data pe saptamana pentru a indeparta firele de par moarte, dar in acelasi timp trebuie spalate in mod constant. Mai mult, daca acestea suporta si nu se sperie, poti folosi aspiratorul pentru a le curata blana.

Acum, trecem la o alta problema si anume ferestrele. Trebuie sa stii ca acesta este principalul loc prin care praful isi face loc in casa ta asa ca daca locuiesti langa un bulevard, iti recomandam sa le deschizi doar cand nu este trafic. Evita orele de varf si deschide geamurile pe timpul noptii. Este esential, mai ales atunci cand vrei sa inveti cum sa previi aparitia prafului in casa.

Ar fi bine sa verifici foarte bine si ramele ferestrelor, pentru ca degeaba le inchizi daca pe langa acestea exista mici gauri prin care circula aerul. In acest caz, iti recomandam sa folosesti benzi speciale sau silicon, pentru a le acoperi.

Carpa din microfibra
Carpa din microfibra

Desigur, degeaba faci curat daca tehnica ta lasa de dorit. Fara sa vrei, poti muta praful dintr-o parte in alta a acasei, asa ca iti recomandam ca pentru curatenie sa folosesti o carpa din microfibra. Materialul va stoca foarte bine praful, insa va trebuie sa o cureti destul de des.

Daca nu ai o carpa din microfibra, atunci foloseste una normala insa pe care sa o umezesti. Si un alt sfat util: intotdeauna sa stergi praful de sus in jos, asa ca incepe cu suprafetele cele mai inalte. Este foarte important, mai ales atunci cand vrei sa inveti cum sa previi aparitia prafului in casa.

La final, iti mai dam o idee: cumpara un purificator de aer. Aceste aparate te ajuta sa cureti aerul din casa ta, fara prea multe batai de cap!