Cum sa muti un frigider, in mod corect, pentru a nu il strica
Cum sa muti un frigider, in mod corect, pentru a nu il strica

Cum sa muti un frigider, in mod corect, pentru a nu il strica


Cum sa muti un frigider, in mod corect. Afla cum ar trebui sa procedezi pentru a nu il strica si cum ar trebui sa il cari. De asemenea, iti explicam si ce trebuie sa faci inainte de a il muta, pentru a iti usura munca.

Cum sa muti un frigider, in mod corect, pentru a nu il strica – Cuprins:

Cum sa muti un frigider, in mod corect

Cum sa muti un frigider
Cum sa muti un frigider

Atunci cand decizi sa renovezi sau pur si simplu te muti intr-o casa noua, ar fi bine sa stii cum trebuie sa procedezi atunci cand vrei sa muti un frigider. Trebuie sa faci acest lucru in mod corect, pentru a te asigura ca nu il vei strica.

Bineinteles, nu uita nici de faptul ca un frigider poate cantari intre 70 si 150 de kilograme, in functie de dimensiuni asa ca o astfel de greutate poate provoca rani, poate zgaria podelele sau daca eset manevrata gresit, il poate strica.

Primul pas inainte sa muti frigiderul va fi golirea acestuia. Nu are rost sa muncesti in plus, chiar daca il muti pe distante scurte. Tocmai de aceea, frigiderul trebuie golit in totalitate atunci cand decizi sa il muti. Nu credem ca vrei sa risti spargerea borcanelor sau a sticlelor din interior.

Alimentele perisabile trebuie puse intr-o lada frigorifica, in care ar fi indicat sa mai pui cateva sticle cu apa inghetata pentru a te asigura ca acestea nu se vor strica. Urmatorul pas va fi sa scoti si alimentele din congelator.

Frigiderul trebuie scos din priza si, daca este cazul, deconectat de la conducta de apa. Daca nu stiai, exista anumite modele care se pot conecta la o sursa de apa pentru a putea produce gheata.

Cum sa muti un frigider si care sunt pasii. Ideal ar fi sa si dezgheti frigiderul. Daca nu iei in calcul acest lucru, asigura-te ca stergi foarte bine interiorul, deoarece umezeala ridicata inseamna si riscul de aparitie a mucegaiului. Mare atentie si la acest aspect!

Caratul frigiderului
Caratul frigiderului

Dezghetarea te va ajuta si atunci cand il muti pe distante mai mari, pentru ca eviti scurgerea apei atunci cand il misti. Daca decizi sa il dezgheti peste noapte, nu uita sa folosesti un prosop de hartie sau o carpa, pentru a il sterge la interior.

Inainte sa il muti, ar fi bine sa te asiguri ca usile nu se vor deschide in timpul acestei operatiuni. Ideal ar fi sa folosesti 2 chingi, una pentru usa de sus si alta pentru usa de jos. Daca nu ai asa ceva, poti folosi o folie de plastic pentru ambalarea alimentelor. Tocmai de aceea, trebuie sa stii cum sa muti un frigider.

Citeste si: Dezghetare frigider si congelator. Cum sa o faci in mod corect

O liza profesionala este unealta perfecta pentru a muta un frigider greu. Mare atentie! Niciodata sa nu lasi un frigider culcat pe lateral sau pe partea din spate, pentru ca vei strica sistemul de racire si freonul va curge. Liza te va ajuta sa nu lasi frigiderul intr-o parte foarte mult, iar apoi sa il transporti in siguranta.

Frigiderul trebuie lasat intr-o parte pana la un unghi de maximum 45 de grade, asa ca mare atentie atunci cand muti unul! Nu uita ca niciodata nu trebuie sa lasi un frigider culcat pe lateral sau pe partea din spate! Intelegi de ce este necesar sa stii cum sa muti un frigider in mod corect?

Dupa ce ai dus frigiderul in locul in care voiai, este timpul sa il bagi in priza. Mare atentie! Acesta nu se baga in priza imediat ce l-ai adus, trebuie sa il lasi sa stea timp de 4-5 ore si abia apoi il poti conecta la electricitate. Nu uita acest aspect!