Cum sa iti dai seama daca termostatul frigiderului s-a stricat. Ce trebuie sa verifici
Cum sa iti dai seama daca termostatul frigiderului s-a stricat. Ce trebuie sa verifici

Cum sa iti dai seama daca termostatul frigiderului s-a stricat. Ce trebuie sa verifici


Cum sa iti dai seama daca termostatul frigiderului s-a stricat. Care sunt primele semne si ce trebuie sa verifici pentru a identifica rapid aceasta defectiuni. De ce nu este recomandat sa il schimbi singur sau singura.

Cum sa iti dai seama daca termostatul frigiderului s-a stricat. Ce trebuie sa verifici – Cuprins:

Ce este un termostat de frigider si care este rolul acestuia

Termostat digital frigider
Termostat digital frigider

In cazul in care si tu te-ai confruntat cu o crestere sau o scadere a temperaturii din frigider, atunci cu siguranta ar fi bine sa stii despre ce este vorba. Nu de alta, dar cu siguranta este vorba de termostatul frigiderului, care tocmai s-a stricat.

In cazul in care nu stiai, termostatul frigiderului are rolul de a mentine temperatura constanta in frigider, asa ca in caz de defectiune acesta necesita o inlocuire.

Termostatul este compus dintr-un senzor de temoeratura si o rotita de reglare sau un panou digital, in functie de modelul de frigider pe care il detii.

Cu ajutorul senzorului, temperatura din interiorul frigiderului poate fi reglata. Rolul termostatului este de a porni sau a opri compresorul din componenta frigiderului.

Pe scurt, daca in frigider a crescut temperatura din cauza faptului ca ai lasat prea mult timp usa deschisa, senzorul va detecta acest lucru si va porni compresorul frigiderului. La fel, daca temperatura din interiorul frigiderului a ajuns la valoarea setata, compresorul se va opri.

Cum sa iti dai seama daca termostatul frigiderului s-a stricat

Termostatul frigiderului s-a stricat
Termostatul frigiderului s-a stricat

Ei bine, acum trebuie sa vorbim despre primele semne cum ca termostatul frigiderului s-a stricat. In primul rand, temperatura din frigider nu va mai putea fi reglata, ceea ce inseamna ca este posibil ca si compresorul sa nu mai porneasca. Drept urmare, alimentele din frigider se vor strica.

Totodata, este posibil ca acel compresor sa nu se opreasca, iar asta inseamna ca alimentele vor ingheta. Dupa cum vezi, trebuie sa acorzi mare atentie acestor lucruri.

Citeste si: Cum sa depozitezi corect alimentele in frigider. Greseli de evitat

Este posibil sa mai intalnesti urmatorul caz: compresorul poate porni pentru perioade scurte de timp, iar asta inseamna ca temperatura din interior nu va fi destul de scazuta si alimentele se pot strica.

Mai mult, este posibil sa auzi si un zgomot mai puternic ce vine de la compresorul frigiderului. Acesta este iarasi un semn ca termostatul s-a stricat.

Daca vrei sa inlocuiesti termostatul frigiderului, te sfatuim sa apelezi la un specialist. Nu de alta, dar vorbim despre o operatiune mai complexa care nu poate fi facuta de oricine.

Exista destui specialisti si pentru a te asigura ca problema a fost rezolvata in totalitate, ar fi bine sa apelezi la serviciile acestora.