Sfaturi practice

Cum sa folosesti verdeturile in bucatarie si la ce mancaruri

Cum sa folosesti verdeturile in bucatarie, dar si la ce mancaruri. Verdeturile aduc o aroma si un gust special mancarurilor pe care le gatesti. Folosite corect, ele potenteaza gustul celorlalte ingrediente, in vreme ce daca le adaugi la intamplare, risti sa strici un fel de mancare. Si daca nu stiai, iti spun acum: unele verdeturi pot fi utilizate chiar si la prepararea deserturilor.

Cum sa folosesti verdeturile in bucatarie si la ce mancaruri – Cuprins:

Cum si cand sa folosesti verdeturile in bucatarie

Cum sa folosesti verdeturile in bucatarie

Cele mai multe verdeturi pot fi asociate cu alte condimente si chiar verdeturi, potentandu-si reciproc gustul si calitatile. Pe de alta parte, si asta e o greseala destul de frecventa in bucatarie, fiecare dintre aceste condimente prefera un anumit tip de ulei, iar folosirea sa in combinatie cu un ulei care nu i se potriveste… strica treaba.

Mararul este o planta aromata pe care nu ai cum sa nu o folosesti. Mararul merge foarte bine cu somonul, morcovii, iaurtul si castravetii, dar potenteaza si gustul unor tocanite sau al ghiveciurilor. Il poti adauga in salate si in crema de branza. Il poti asocia cu scortisoara, piperul, ghimbirul, dafinul si nucsoara. Cand il adaugi in mancare, specialistii spun ca ar fi mai bine sa folosesti un ulei de sofranel sau de canola.

Alaturi de marar, patrunjelul este printre cele mai utilizate verdeturi din gastronomia noastra. Se potriveste foarte bine cu legume, carne de pui, oua sau peste, dar si paste si in supe. Busuiocul si tarhonul pot fi asociate cu patrunjelul care poate fi potentat de uleiul de canola sau de unt.

Rozmarin pentru mancare

Rozmarinul este o planta extrem de versatila si poate fi utilizat intr-un numar mare de preparate culinare. Conopida, ciupercile, rosiile, spanacul, dar si carnea de porc, pestele preparat la gratar, preparatele din carne de porc si cele din carne de curcan fac casa buna cu rozmarinul. In alta ordine de idei, rozmarinul se intelege bine cu oregano, cimbrul si usturoiul. Gustul si aroma rozmarinului sunt potentate de uleiul de porumb si cel de masline.

Busuiocul este un ingredient complementar carnii de miel, carnii albe sau celei de vita. In plus, aduce o savoare speciala capsunelor sau zmeurei. Poate fi adaugat cand prepari legume la tigaie, in aproape orice mancare din gastronomia italiana, in sosul Pesto si in cel de rosii. Se intelege bine cu rosiile, cimbrul si oregano, iar uleiurile care ii evidentiaza calitatile sunt cel de masline, de samburi de struguri sau cel de susan.

Si menta este versatila si face casa buna cu deserturile de fructe sau ciocolata, dar si cu legume precum cartofii si mazarea, precum si cu carnea de porc. Poate fi combinata cu ghimbir, piper cayenne, musetel sau chimion. Gustul ei este potentat de uleiul de cocos si de cel de canola.

Oregano face minuni cand este adaugat in retetele cu carne de pui, de vita sau alaturi de pestele prajit. Se potriveste de minune cu carnea de porc si curcan, dar si cu sosurile de rosii pe care le adaugi la pizza. Face casa buna cu dafinul, maghiranul, cimbrul, busuiocul si cu chimenul, dar si cu uleiul de avocado sau de canola.

Salvie proaspata

Salvia evidentiaza gustul branzeturilor, al merelor, al carnii de curcan, porc sau vita. Este un condiment care are avantajul de a-si pastra foarte bine aroma chiar si cand este pregatit termic. Salvia si lamaia reprezinta o combinatie delicioasa in bucatarie, iar despre prima trebuie sa mai stii ca este potentata de uleiul de canola sau de avocado.

Cimbrul este si el foarte cunoscut si utilizat in bucataria autohtona. Se potriveste de minune cu carnea de curcan si de miel, dar si cu pestele preparat la gratar si chiar cu ouale. Fasolea face casa buna cu acest ingredient. Daca adaugi cimbru in mancarea ta, nu uita sa pui si un strop de ulei de canola, pentru ca cele doua ingrediente se simt foarte bine impreuna.

Citeste si: Cum sa faci cuburi cu verdeturi naturale pentru supe si ciorbe

Pestele la gratar, muraturile, carnea de porc, de vita si puiul tanjesc dupa coriandru. Acest condiment face casa buna cu salatele verzi, placinta cu mere sau umpluturile de carne. Se intelege bine in bucatarie cu scortisoara, nucsoara si ghimbirul si prefera atingerea uleiului de floarea soarelui.

Tarhonul merge de minune alaturi de rosii, carne de pui si peste prajit. Da un gust mai bun sosurilor pentru legume si celor pentru carne, dar si salatelor. Se simte foarte bine alaturi de uleiul de avocado si cel de canola.

Share
Published by
Ella