Cum sa folosesti sapunul altfel decat ai facut-o pana acum
Cum sa folosesti sapunul altfel decat ai facut-o pana acum

Cum sa folosesti sapunul altfel decat ai facut-o pana acum


Cum sa folosesti sapunul altfel decat ai facut-o pana acum. Ce ar trebui sa stii si la ce te poate ajuta o bucata de sapun, cu siguranta nu te-ai fi gandit!

Cum sa folosesti sapunul altfel decat ai facut-o pana acum – Cuprins:

Cum sa folosesti sapunul

Cum sa folosesti sapunul
Cum sa folosesti sapunul

Cum sa folosesti sapunul. Ce utilizari mai are o bucata de sapun si de ce ar trebui sa ai asa ceva in casa mai tot timpul.

In primul rand, poti folosi o bucata de sapun daca ai un caine care iti roade mobila. Trebuie doar sa freci acea bucata de sapun de suprafata pe care cainele o roade si o sa vezi ca acesta va renunta la prostul obicei. Acelasi lucru il poti face si cu alte obiecte pe care acesta le roade, cui ii place gustul de sapun?

Mai poti utiliza o bucata de sapun pentru a astupa micile gauri din perete, asta in cazul in care acolo obisnuiai sa atarni un tablou sau daca a fost o oglinda. Pur si simplu trebuie sa freci acel sapun de suprafata gaurita si o sa astupi numaidecat. Nu uita sa alegi aceeasi culoare ca si peretele!

Desigur, mai poti folosi sapunul pentru a identifica posibile scurgeri de gaze. Pune un pic de apa cu sapun, amesteca foarte bine pana ce face spuma, iar apoi cu ajutorul unei pensule pune solutia pe teava de gaze pentru a identifica o scurgere.

In cazul in care ai un fermoar intepenit, trebuie sa stii ca o bucata de sapun te ajuta sa il faci sa mearga din nou. Freaca fermoarul cu bucata de sapun, iar apoi acesta va functiona exact ca un lubrifiant si il va debloca.

Ochelari aburiti
Ochelari aburiti

Sapunul vine si in ajutorul celor ce poarta ochelari. Daca si tu te-ai lovit de problema aburirii lentilelor, solutia este simpla: pune putin sapun pe lentile, iar apoi sterge-le cu o carpa curata. Lentilele vor ramane curate, indiferent de vremea de afara.

Totodata, sapunul te poate ajuta sa scapi de scartaitul enervant al balamalelor de la o usa. Pur si simplu trebuie sa freci o bucata de sapun de acea balama si scartaitul va deveni istorie.

Daca plantele din casa sufera din cauza afidelor, atunci sapunul este cea mai buna solutie pe care o poti folosi. Ca fi nevoie sa dai un pic de sapun prin razatoare, apoi sa amesteci foarte bine cu apa pana ce se va dizolva si pe urma sa pulverizezi solutia peste insectele care iti deranjeaza plantele.

Citeste si: Cum sa faci sapun spuma si de ce ingrediente ai nevoie

Foloseste o bucata de sapun si atunci cand incuietoarea casei merge foarte greu. Daca cheia iese foarte greu, atunci iti recomandam sa o freci de o bucata de sapun si problema se va rezolva numaidecat.

In acelasi fel poti folosi sapunul si pentru un surub care merge foarte greu. Daca ai cumparat de curand mobila pe care trebuie sa o asamblezi, atunci cu siguranta stii despre ce vorbim. Sapunul te va ajuta sa insurubezi totul mult mai usor.

De asemenea, mai poti folosi sapunul si pentru a scoate un inel care s-a blocat pe degetul tau. Spala-ti mainile foarte bine mana ce spuma va actiona ca un lubrifiant si inelul va putea fi scos mult mai usor.