Cum sa folosesti radacina de papadie. Afla ce beneficii ofera aceasta planta, dar si care este perioada cand o poti recolta pentru a fi plina de nutrienti. Ce trebuie sa stii, dar si cum sa o pastrezi in mod corect pentru a o folosi pe termen lung.
Cand se recolteaza radacina si de ce trebuie in anumite perioade
Inainte sa iti explicam ce trebuie sa stii si cum sa folosesti radacina de papadie, ar trebui sa stii si care este cea mai buna perioada in care o poti scoate din pamant. Nu de alta, dar doar in anumite perioade aceasta contine maximum de nutrienti.
Trebuie sa stii ca radacina de papadie se paote recolta de doua ori in decursul unui an, deoarece doar atunci concentratia de nutrienti are nivelul maxim. Prima perioada este primavara, inainte ca planta sa infloreasca, adica la sfarsitul lunii aprilie sau inceputul lunii mai.
O a doua perioada in care poti face recoltarea fa fi toamna, mai exact in lunile septembrie sau octombrie. Tot ce trebuie sa faci pentru a recolta radacina va fi sa sapi in jurul plantei sau sa folosesti o cazma.
Citeste si: Cand se recolteaza radacina de brusture. Cum sa o folosesti si ce beneficii ofera
Urmatorul pas va fi sa o cureti foarte bine de resturile de pamant folosind o apa si o perie. Apoi, las-o la uscat si o vei putea pastra pe termen lung fara nicio problema.
Nu uita de faptul ca nu doar radacina este utila, asa ca poti folosi si florile sau frunzele acestei plante. Spre exemplu, poti recolta florile in luna mai pentru a face miere de papadie, gasesti aici reteta pas cu pas.
Frunzele se vor recolta atunci cand planta inca nu a inflorit, deoarece in acea perioada contin cei mai multi nutrienti. Odata inflorita, planta isi va directiona seva catre flori.
Cum sa folosesti radacina de papadie si ce beneficii ofera
Acum ca stii cand se recolteaza radacina de papadie, ar trebui sa stii si ce beneficii ofera aceasta planta. Nu de alta, dar papadia te poate ajuta in foarte multe cazuri.
Pentru cei ce nu stiu, ceaiul de papadie are efecte antioxidante, are un continut mare de vitamina C, dar in acelasi timp reprezinta o sursa bogata de vitamine precum A, B, D, E si minerale precum calciu, fier, zinc sau potasiu.
Ceaiul de papadie este recunoscut pentru ca ajuta si la difestie, deoarece stimuleaza producia de bila si reduce inflamatia tractului gastrointestinal. Asadar, te poate ajuta daca ai indigestie, constipatie sau balonare.
Totodata, consumul de ceai de papadie iti va ajuta sistemul imunitar si iti va proteja organismul impotriva bolilor. Datorita continutului de antoxidanti, ceaiul ajuta si la detoxifierea organismului si imbunatateste functia hepatica.
Cu toate ca ceaiul are nenumarate beneficii este recomadata moderatia in consumul acestuia. Pot aparea arsuri la stomac, probleme digestive, diaree sau iritatii ale pielii.