Cum sa folosesti pastilele de spalat vase. Ce mai poti curata cu acestea
Cum sa folosesti pastilele de spalat vase. Ce mai poti curata cu acestea

Cum sa folosesti pastilele de spalat vase. Ce altceva mai poti curata cu acestea


Cum sa folosesti pastilele de spalat vase. Ce poti curata cu acestea mai exact si care sunt cele mai utile metode pentru a le folosi in casa ta. Iata ce trebuie sa stii daca obisnuiesti sa le cumperi!

Cum sa folosesti pastilele de spalat vase. Ce mai poti curata cu acestea – Cuprins:

Cum sa folosesti pastilele de spalat vase. Ce poti curata in casa ta

Cum sa folosesti pastilele de spalat vase
Cum sa folosesti pastilele de spalat vase

Inainte de a iti spune cum sa folosesti pastilele de spalat vase in casa ta, ar fi bine sa stii ca o sa ai nevoie de o pereche de manusi de protectie si sa nu inhalezi vaporii ce pot rezulta in urma procesului de curatare!

Ei bine, cu toate ca aceste pastile pot fi utilizate in masina de spalat, le poti utiliza ca atare pentru a curata diverse lucruri. In primul rand, pot fi utilizate pentru a curata urmele de arsura de pe cratite sau tigai. Tot ce trebuie sa faci este sa umezesti acele urme de arsura, iar apoi sa le freci foarte bine cu pastila de detergent.

De asemenea, aceste pastile pot fi utilizate pentru a curata acele urme de cafea care raman pe fata de masa. Tot ce trebuie sa faci este sa pui putina apa calda intr-un lighean, iar apoi sa pui o pastila de detergent. Pune fata de masa si las-o acolo timp de o ora, iar apoi clateste-o folosind apa fierbinte.

In cazul in care nu stiai, tomberonul de gunoi sau cosul de gunoi din casa ta poate fi curatat folosind o tableta de detergent. Stim cu totii ca acestea pot capata un miros urat, asa ca tot ce trebuie sa faci este sa pui apa calda in tomberon, iar apoi o tableta de detergent. Asteapta pana ce aceasta se va dizolva, adica aproximativ o ora, iar apoi clateste foarte bine cosul de gunoi sau tomberonul.

Cos de gunoi
Cos de gunoi

Desi pare greu de crezut, aceasta pastila de detergent poate fi folosita pentru a curata urmele de mancare din frigider. Daca ai varsat ceva din greseala, incearca sa cureti cu o laveta umeda, iar apoi indeparteaza toate urmele folosind o tableta inmuiata in apa calda, pe care apoi o utilizezi pentru a curata urmele de murdarie. La final, foloseste o laveta umeda curata, pentru a indeparta urmele de detergent.

Si chiuveta poate fi curatata folosind aceasta tableta-minune. Pune putina apa calda in chiuveta, iar apoi inmoaie pastila de detergent si freaca suprafetele murdare. La final, clateste foarte bine si o sa vezi ca va straluci de curatenie.

In cazul in care ai un garaj si ai varsat din greseala ulei de masina pe podea sau pe alee, o pastilele de spalat vase sunt cheia pentru a curata acele pete. Dupa ce ai absorbit uleiul in exces folosind nisip pentru pisici sau amidon de porumb (doua solutii extrem de utile), poti folosi o tableta de detergent pentru a freca urmele de ulei ramase pe podea. Lasa detergentul sa actioneze timp de 1-2 ore, iar apoi clateste folosind apa calda.

Rezervor toaleta
Rezervor toaleta

Chiar si toaleta poate fi curatata folosind pastilele de spalat vase. Secretul este sa pui o pastila in rezervorul de apa, iar apoi fara efort vei mentine vasul de toaleta curat.

Daca intampini dificultati din cauza apei dure si din cauza bacteriilor acumulate la interior, trebuie sa stii ca si cuva masinii de spalat poate fi curatata folosind aceste tablete. O data la 3 luni, iti recomandam sa pui o pastila de detergent in recipientul special al masinii de spalat, iar apoi sa dai drumul la un ciclu de curatare utilizand apa la temperatura cea mai ridicata.

Citeste si: Cum sa scapi de soareci si sobolani. 10 modalitati eficiente

La final, iti mai spunem ca pastilele de spalat vase pot fi utilizate pentru a curata mobilierul de gradina. Dizolva o tableta de detergent in apa calda, iar apoi utilizeaza solutia pentru a indeparta murdaria. Iti mentionam faptul ca solutia este extrem de eficienta pentru mobilierul din plastic, insa inainte de a o folosi pentru suprafete mari ar fi bine sa o incerci pe o suprafata mica pentru a te asigura ca functioneaza perfect pentru mobilierul pe care il ai in curtea ta.