Cum sa folosesti masina de spalat vase in mod corect. Ce sa nu speli niciodata!
Cum sa folosesti masina de spalat vase in mod corect. Ce sa nu speli niciodata!

Cum sa folosesti masina de spalat vase in mod corect. Ce sa nu speli niciodata!


Cum sa folosesti masina de spalat vase in mod corect. Afla ce nu ar trebui sa pui niciodata in aceasta si de ce. Iata ce trebuie sa stii, pentru a avea grija de vasele si tigaile tale.

Cum sa folosesti masina de spalat vase in mod corect. Ce sa nu speli niciodata! – Cuprins:

Cum sa folosesti masina de spalat vase. Ce nu ar trebui sa speli

Cum sa folosesti masina de spalat vase
Cum sa folosesti masina de spalat vase

In cazul in care planuiesti sa achizitionezi sau ai deja o masina de spalat vase, atunci ar trebui sa stii si ce nu ar trebui sa cureti in aceasta. Nu de alta, dar este bine sa stii cum sa o folosesti in mod corect!

In primul rand, ar fi bine sa stii ca masinile de spalat vase incalzesc apa pana la o temperatura de 70 grade Celsius. Drept urmare, nu este indicat sa pui la curatat vase care sunt termorezistente. Cele care au portiuni de plastic sau sunt lipite se curata de mana.

Bineinteles, trebuie sa eviti curatarea vaselor din plastic sau celor de unica folosinta. Acestea se vor deforma, asa ca este indicat sa le cureti de mana. Ecista vase de plastic ce sunt combatibile cu masina de spalat, insa trebuie sa citesti indicatiile producatorului.

In cazult in care ai tacamuri de argint sau tacamuri care au lemn ori os, trebuie sa stii ca acestea se curata de mana. Articolele de argint se pot deforma, in timp ce lemnul sau portiunile de os se pot decolora din cauza detergentului.

In acelasi timp, daca ai vase de portelan cu imprimeuri decorative, acestea se vor spala de mana. Producatorii de masini de spalat vase recomanda acest lucru, deoarece imprimeurile se pot decolora sau se pot pata in timp ce sunt curatate.

De asemenea, daca ai pahare de cristal sau pahare mai delicate este bine sa eviti curatarea acestora la masina de spalat vase. Exista riscul ca acestea sa se matuiasca, asa ca este indicat sa le speli de mana.

Pahar curat
Pahar curat

Daca iti place sa ai cutite de ultima generatie, atunci ar fi bine sa le acorzi o atentie deosebita. Curata-le de mana, pentru ca este posibil ca acestea sa fie facute dintr-un metal special care poate fi deformat de temperatura inalta a apei din masina de spalat vase. Mai mult, cutitele se vor toci si manerele se vor degrada, mai ales daca sunt din lemn.

Nici tocatoarele de lemn nu se curata in masina de spalat vase. Lemnul se va deforma, iar in timp se va deteriora. In plus, toata murdaria din masina de spalat se infiltreaza in lemn.

In masina de spalat vase nu se spala ustensilele din cupru sau aluminiu. Apa fierbinte si detergentul duc la oxidarea acestora, asa ca acel mai bine este sa le cureti de mana.

Citeste si: Mucegai in masina de spalat vase. Cum sa il cureti si ce solutii sa folosesti

Ia in considerare si curatarea oalelor sub presiune si a garniturilor acestora in chiuveta. Din cauza apei fierbinti, garniturile se deformeaza, iar asta inseamna ca nu vor mai fi la fel de eficiente atunci cand vei folosi acele oale.

Daca speli farfurii sau oale noi si acestea au etichete sau urme de lipici este indicat sa le cureti inainte de a le baga in masina de spalat. Astfel, vei evita infundarea canalelor de scurgere din masina de spalat vase.

Razatoarele nu se curata in masina de spalat vase pentru ca se pot deforma. Mai mult, acestea nu vor mai fi la fel de ascutite, asa ca iti recomandam sa le speli de mana, in chiuveta.