Cum sa faci pesmet de casa. Afla cum poti sa faci pesmet la tine acasa si sa nu mai fie nevoie sa il cumperi din magazin. Ce trebuie sa stii si cum se pastreaza acesta.
Cum sa faci pesmet de casa
Daca obisnuiesti sa folosesti pesmet in bucatarie, atunci avem cateva sfaturi pentru tine. Afla cum sa faci pesmet de casa, dar mai ales cum il poti imbunatati.
Trebuie sa recunoastem faptul ca este mult mai simplu sa cumperi o punga cu pesmet din magazin si, poate, pentru multi nu o sa fac sens acest lucru. Totusi, suntem de parere ca toate lucrurile facute in casa sunt mult mai bune si au un gust mult mai bun.
Iti mai spunem si ca poti face pesmet din orice fel de paine, asa ca daca obisnuiesti sa cumperi paine neagra sau orice fel de paine cu seminte, acesta va fi mult mai bun la gust decat cel facut din paine alba.
Mai mult, daca obisnuiesti sa faci paine de casa, asta inseamna ca nimic nu se arunca si totul se va folosi. Orice paine uscata va putea fi transformata in pesmet.
Acest pesmet de casa poate fi facut cu ajutorul unui robot de bucatarie sau cu ajutorul unei razatoare, trebuie doar ca painea sa fie foarte uscata si ustensila ta se va ocupa de restul. Painea va fi maruntita intr-un pesmet de calitate, asa ca il vei putea folosi in alte preparate.
Daca painea nu este uscata in intregime, poti astepta cateva zile pana se va uscat. Totusi, aici intervine riscul de aparitie a mucegaiului, asa ca va trebui sa o bagi la cuptor.
Asadar, primul pas cu care incepi atunci cand faci pesmet de casa este sa tai painea cubulete si apoi sa o lasi la uscat. Totusi, nu uita sa o acoperi cu un tifon pentru a o feri de muste.
Dupa cum spuneam, poti usca painea si la cuptor. Cubuletele de paine se pun pe o hartie de copt, iar apoi vor merge la cuptor timp de 30 de minute, la o temperatura de 180 grade Celsius sau pana ce devin rumene.
Scoate painea din cuptor, las-o sa se raceasca si sa se intareasca, iar apoi bag-o la robotul de bucatarie pentru a o marunti.
Citeste si: Cum sa faci rosii uscate in ulei de masline. Reteta si ingrediente
Am spus la inceputul acestui articol ca acest pesmet de casa poate fi imbunatatit. Ei bine, atunci cand il prepari, poti adauga in acesta ierburi aromatice uscate (ierburi de Provence, busuioc, rozmarin, oregano), parmezan sau usturoi granulat. Cu siguranta acesta va fi mult mai bun ca cel din comert, asa ca o sa imbunatatesti si gustul preparatelor tale!
Acum ca ai facut pesmetul, ar fi bine sa stii si cum sa il pastrezi. Ei bine, cel mai simplu este sa il pui in pungi de hartie sau intr-un borcan care se Inchide ermetic. Daca este pastrat in spatii uscate, pesmetul va rezista luni de zile!