Cum sa faci o solutie de curatat gratarul
Cum sa faci o solutie de curatat gratarul

Cum sa faci o solutie de curatat gratarul


Cum sa faci o solutie de curatat gratarul si care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru a indeparta urmele de grasime si pentru a il face sa arate ca atunci cand era nou. Iata cum sa procedezi!

Cum sa faci o solutie de curatat gratarul – Cuprins:

Solutie de curatat gratarul. Cum sa o faci la tine acasa

Solutie de curatat gratarul
Solutie de curatat gratarul

Atunci cand ai un gratar, este esential sa il tii curat si fara prea multe urme de grasime. In cazul in care nu vrei sa folosesti solutii din comert, o sa iti aratam cum sa prepari o solutie de curatat gratarul chiar la tine acasa.

Pe langa faptul ca vei economisi niste bani, solutia pe care o vei folosi nu va contine toate chimicalele ca si produsele din comert. Asadar, mancarea va fi mai curata.

Prima reteta pentru o solutie de curatat gratarul preparata la tine acasa contine urmatoarele ingrediente: 60 mililitri de detergent lichid biodegradabil, 200 grame de bicarbonat de sodiu si 60 ml de otet alb.

Amesteca foarte bine aceste ingrediente intr-un bol pana ce vei obtine o pasta. Folosind o pensula, unge toata suprafata gratarului cu aceasta pasta si las-o sa actioneze pana a doua zi.

A doua zi, freaca gratarul foarte bine folosind o perie de sarama, pentru a indeparta acele depuneri. Dupa aceea, folosind un burete inmuiat in apa calda, sterge gratarul pana ce s-a curatat toata murdaria.

O alternativa la aceasta solutie este sa folosesti 60 mililitri de otet, 30 grame de bicarbonat de sodiu si 3 litri de apa fierbinte.

Pune toate ingredientele intr-un recipient indeajuns de mare in care sa incapa gratarul si lasa-l sa stea timp de 10-20 de minute.

Curatare gratar
Curatare gratar

La final, dupa ce s-a inmuiat toata grasimea, curata-l foarte bine folosind o perie de sarma. Un ultim pas poate fi curatarea acestuia cu ajutorul unui burete si un pic de detergent lichid de vase pentru a indeparta orice urma de murdarie sau de grasime.

O alta reteta pentru a prepara o solutie de curatat gratarul include o lingura de bicarbonat de sodiu, o lingura de detergent lichid biodegradabil sau detergent lichid de vase, o lingura de otet alb si 400 ml de apa calda. Totodata, o sa mai ai nevoie de o folie de aluminiu, pe care o mototolesti pana ce devine o bila.

Citeste si: Cum sa reinventezi carnea ramasa de la gratar

Amesteca foarte bine ingredientele pe care le-am mentionat mai sus si pune-le intr-un recipient cu pulverizator. Urmatorul pas va fi sa pulverizezi solutia pe suprafata gratarului si sa freci foarte bine folosind folia de aluminiu.

Alternativ, poti folosi in loc de folia de aluminiu o perie de sarma sau o perie speciala pentru curatarea gratarului.

In cazul in care ai un gratar modern ce vine cu o tavita capabila sa stranga grasimea acumulata, te sfatuim sa folosesti cantitati egale de sare si bicarbonat de sodiu, iar apoi sa adaugi apa pana ce devine o pasta.

Freaca acel recipient foarte bine, iar apoi clateste-l cu apa fierbinte pentru a indeparta toate urmele de grasime.