Cum sa faci lemnul impermeabil, pentru a il proteja. Ce solutii sa folosesti
Cum sa faci lemnul impermeabil, pentru a il proteja. Ce solutii sa folosesti

Cum sa faci lemnul impermeabil, pentru a il proteja. Ce solutii sa folosesti


Cum sa faci lemnul impermeabil pentru a il proteja. Afla cum poti sa protejezi mesele sau mobilierul de lemn pe timp de iarna, pentru a te asigura ca acestea vor rezista fara probleme. Ce trebuie sa stii si ce solutii poti sa folosesti.

Cum sa faci lemnul impermeabil, pentru a il proteja. Ce solutii sa folosesti – Cuprins:

Cum sa faci lemnul impermeabil, pentru a il proteja

Cum sa faci lemnul impermeabil
Cum sa faci lemnul impermeabil

Daca si tu ai in curte mobilier de lemn sau iti bei cafeaua pe masa preferata facuta din acelasi material, ar trebui sa stii ca acesta trebuie protejat pentru a nu se degrada. Fara protectie, lemnul va fi afectat de apa, ceea ce inseamna ca se va umfla, colmata sau chiar va putrezi.

Tocmai de aceea, este necesar sa il protejezi pentru a ii prelungi durata de viata. Exista mai multe metode de a ajuta lemnul, asa ca poti folosi unele naturale sau poti folosi substante chimice care si-au dovedit eficienta de-a lungul timpului. Iata cum sa faci lemnul impermeabil.

Uleiul de in reprezinta o metoda 100% naturala pentru a proteja mobilierul de lemn si este folosit de secole. Aceasta solutie poate fi folosita pentru lemnul cu fibra de culoare inchisa, precum nucul sau mahonul. Pentru lemnele cu fibre de culoare deschisa, iti recomandam sa folosesti uleiul de tung. Daca nu ai auzit despre acesta, trebuie sa stii ca il poti cumpara de pe Emag.ro.

In cazul in care vrei sa faci solutiile si mai bune, iti vom spune un secret. Uleiul de in sau de tung poate fi incalzit si amestecat cu ulei mineral si rasina poliuretanica. Vei avea nevoie de parti egale pe care sa le pui intr-un vas, dupa care sa le amesteci foarte bine.

Aplicarea uleiului
Aplicarea uleiului

Daca vrei sa obtii o solutie cu densitate mai mare atunci cand vrei sa inveti cum sa faci lemnul impermeabil, va fi necesar sa reduci cantitatea de ulei mineral, iar daca vrei ca solutia sa se usuce mai greu atunci va trebui sa reduci cantitatea de rasina poliuretanica.

Inainte de a aplica solutia obtinuta, ar fi bine sa stii ca suprafata de lemn trebuie sa fie foarte bine curatata si slefuita. Doar dupa ce ai facut acest lucru poti aplica solutia pentru a proteja lemnul.

Citeste si: Cum sa opresti putrezirea lemnului. Ce solutii sa aplici!

Dupa aplicare, iti sugeram sa mai aplici solutia in locurile care arata uscate. Sub nicio forma nu trebuie sa aplici ulei in exces. Bineinteles, daca nu ai obtinut nuanta dorita, mai poti aplica solutia pana ce vei rezolva acest lucru. Totusi, intre aplicari ar fi bine sa slefuiesti suprafata folosind un smirghel cu granulatie foarte mica.

Cum sa faci lemnul impermeabil. Bineinteles, o alternativa la aceasta solutie ramane folosirea unui lac special. Aceste solutii pot fi aplicate cu o pensula sau pot fi pulverizate pe suprafetele de lemn, insa conditia ramane aceeasi, ca suprafetele sa fie curatate si foarte bine slefuite inainte.

Tine minte ca lacul ar fi bine sa fie aplicat in aer liber sau intr-o incapere foarte bine aerisita, iar masca de protectie trebuie folosita neaparat! Niciodata sa nu amesteci lacul inainte pentru ca o sa creezi bule de aer, iar acestea vor ramane pe suprafata de lemn si se vor usca. Mare atentie si la acest aspect!